Чийзкейк
Още от поредицата 99 кулинарни шедьоври
-
Кулинарна библияпечатна: 5.00 лв. -
Готварската книгапечатна: 16.00 лв. -
Голямата книга на домашното консервиранепечатна: 16.00 лв. -
Кифлички, курабийки, кексове, сладкишипечатна: 3.00 лв. -
Месо, птици, риба и дивечпечатна: 7.50 лв. -
Сборник рецепти за ученическите столове и бюфетипечатна: 59.00 лв. -
Класически коктейлипечатна: 3.50 лв. -
Нахут. Суперхраната на бъдещетопечатна: 4.90 лв. -
Здравословно храненепечатна: 5.00 лв.
„Взимаш сирене и го стриваш, докато стане меко. Поставяш го върху медна решетка, прибавяш мед и го посипваш с пшенично брашно. Загряваш го и го охлаждаш”. Този текст, намерен между кулинарните препоръки на гръцкия писател Атенай и датиран от 230 година след новата ера, всъщност е рецептата на любимия ни и толкова модерен днес чийзкейк. Поне така твърдят изследователите…
На малко сладкиши са посветени цели дебели книги и това едва ли се дължи на хилядолетната му възраст, по-скоро – на неповторимия вкус.
Има любители на сладкишите, които в буквалния смисъл са обсебени и този фин сладкиш. Не случайно една от посветените му книги носи впечатляващото заглавие „Лудостта чийзкейк” /автор Джон Сегрето/.
Чийзкейкът има безброй разновидности и позволява игра на фантазията. Но има и строги правила, които трябва да се следват.
Тази книга ще ви научи как да приготвяте божествен чийзкейк и ще ви разкрие най-популярните рецепти, които шестват по света.
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.