Готвим на сач
Още от поредицата 99 кулинарни шедьоври
-
-
-
-
-
-
-
Билките и подправките - храната чудо в кулинарията и медицинатае-книга:
5.00 лв.
2.55 EURпечатна:
6.00 лв.
3.06 EUR -
Днес готвя - 20 рецепти за домашен сладоледе-книга:
4.00 лв.
2.04 EUR -
Суперхраните срещу ракови заболяванияе-книга:
5.00 лв.
2.55 EUR -
Тенджера под наляганее-книга:
3.00 лв.
1.53 EURпечатна:
5.00 лв.
2.55 EUR -
Коктейли и напиткие-книга:
2.50 лв.
1.27 EUR -
50 постни рецептие-книга:
8.40 лв.
4.29 EUR -
Селска кухняе-книга:
2.50 лв.
1.27 EURпечатна:
4.00 лв.
2.04 EUR -
По следите на зехтинае-книга:
14.70 лв.
7.51 EUR -
Гозби за есенно-зимния сезоне-книга:
2.50 лв.
1.27 EUR
В тази книга ще намерите специалитети с изключително звучни наименования – бански старец за мераклии, рогатник, карталачки, тикълници, тенурки… И всичкото това – в сач! Една глинена дебела плоча с ръбче, в която се готви почти без мазнина.
Но да продължим с рецептите – „Сача на кмета“, „Сач за сватове“, „Комитски сач“ – има още и още.
Ако обзаведете кухнята си с това чудо, наречено сач, сигурно ще започнете сами да си измисляте рецепти. Ако ще е сач с месо, използвайте няколко вида, за да постигнете истинско съвършенство – така приготвят сач в Родопите – с хапки свинско, пилешко и телешко месо.
Голяма заблуда е обаче, да си мислите че в сач се приготвят само месо и зеленчуци. Това означава че не сте опитвали такива чудесии като ямболските катми, еленските пърленки, капанските платеки… Истински пир за един ценител на вкусното хапване.
И никак не е случайно, че така нареченият кулинарен туризъм набира почитатели. Тази книга е едно истинско гастрономическо пътуване на тема „сач“ из България.
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.