Готвим в глинено гърне
Още от поредицата 99 кулинарни шедьоври
-
-
-
-
-
-
-
10 сурови десерта със суперхрани -
Traditional Bulgarian Cuisineе-книга:
15.00 лв.
7.66 EUR -
Днес готвя - 20 рецепти за домашен сладоледе-книга:
4.00 лв.
2.04 EUR -
Селска кухняе-книга:
2.50 лв.
1.27 EURпечатна:
4.00 лв.
2.04 EUR -
Баба, майка и аз в кухнятае-книга:
4.50 лв.
2.30 EUR -
Любими семейни рецептие-книга:
4.50 лв.
2.30 EURпечатна:
9.00 лв.
4.60 EUR -
С ръце в тестото -
Bulgarian Cuisineе-книга:
7.00 лв.
3.57 EURпечатна:
8.00 лв.
4.09 EUR -
2000 световни рецептие-книга:
14.99 лв.
7.66 EURпечатна:
11.99 лв.
6.13 EUR
Вероятно ви е известно, че глиненото гърне съвсем не е български патент. Познато от епохата на римските императори, то преди векове превзема света. За да бъде пренебрегнато през годините в полза на всякаква модерна посуда.
Днес, обаче, сме свидетели на неговото голямо завръщане. То отново заема достолепно място в кухните ни, колкото и нелепо да изглежда до микровълновата и конвекторна фурна, между всякакви лъскави представители на съвременния бит.
Нищо не може да замени старото глинено гърне, защото:
- в него храната се приготвя бавно, на слаб огън, продуктите вътре се задушават, „обменят” вкусовете си и стават извънредно вкусни;
- запазват се хранителните качества и на зеленчуците, и на месото.
Може би когато стане дума за глинено гърне се сещате само за къкреща на огъня боб чорба?
Ако е така, отворете тази книга!
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.