Йога за всички - брой 10/2015

Още от поредицата Йога за всички

Йога за всички - брой 10/2015

(3.81 от 16 гласа)  • Формат: PDF
  • Защита: няма
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж
  • Как да купя е-списание? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

За моделите от серията Kindle е необходимо да конвертирате .epub файловете към .mobi формат с безплатната програма Calibre.

Виж софтуер за четене на е-книги и е-списания.

Най-актуалната за всички времена рецепта е тази, която може да ни разкрие как да живеем по-добре. През призмата на йога философията Найлин Нуньес предлага да включим две магически съставки в своето ежедневие, за да постигнем мечтата на всеки - щастието. Любопитни ли сте кои са те? За непривързаност и промяна става дума...

Четете още в броя:

- Кисело-сладки уроци от училището на живота с Ивелина Лъжанска
Днес ме споходи мисълта, която преди време определяше съществуването ми: „Полагай усилия сега, за да може някой ден...“. Припомних си, че колкото повече усилия полагах, толкова повече животът на базата на този начин на мислене стесняваше веригата около врата ми.

- Характеристики на кристалните хора с Диляна Велчева
Кристалният човек трябва да промени отношението си към материалния свят и да се научи да се отпуска. Удоволствието от живота следва да се балансира с „военния план” да се изпълнява предопределена мисия.

- Четири пътеки за трансформация на страданието с Любомир Розенщайн
Страдание е не само когато сме болни на легло и се надяваме някой или нещо да ни помогне да се изправим отново на крака. Страдание е всеки момент, в който не можем да дишаме свободно и да изразяваме себе си; всеки миг, в който сме се отдалечили от собствената си пътека в живота. Дори все още да не долавяме болката, точно това страдание разболява. И точно него сами можем да превърнем в светлина.

- Ашрамът с Юлия Савова
Много хора смятат, че ашрамът е място, където могат да избягат от проблемите си във външния свят (и често го правят), но това не е така
Напротив, там ще се изправите пред абсолютно същите предизвикателства, каквито имате в „реалния“ живот.

- Интервю с Антонио Саусис
Според това какво е настроението ви в конкретния момент и от какво имате нужда, отделете пет минути, за да вдишате и издишате през ноздрата, която ще ви балансира.

- Акро йога плейграунд: Задна птичка с Деви
За летецаима няколко варианта да влезете в Задна птичка – като се държите за ръце с базата, като държите глезените му или без ръце. Който и да изберете, застанете с гръб съвсем близо до базата, така че той да може да обгърне петите ви с пръстите на ръцете.

- Как да преодолеем зимната депресия с аюрведа с Чандраканти Даси

При все че студеното време влияе и на трите типа, Вата хората са най-засегнати от него. Разбира се, докато три-доша е в баланс, дори и те ще бъдат здрави, съзидателни и жизнерадостни. За целта е необходимо да се спазва режим на работа и почивка и да се приема вата-успокояваща храна.

- Здравето според OИДА терапия с Петя Гиева
ОИДА терапия работи с цялостна и единна концепция за здравето, която се основава на разбиранията на хората за реалността.Техните представи ги подтикват към извършването на определени действия, чрез които култивират в себе си вярата, която лекува. Макар и това да не означава задължително обвързване с конкретна духовна традиция, една такава връзка би помогнала.

- Знанието „Аз съм“ с Нисаргадатта Махарадж
Появата на знанието „Аз съм“ предшества образуването на петте елемента. Върховното съзнание, Абсолютът, не осъзнава нито себе си, нито нищо случващо се. Съзнанието бе eдно, но били сътворени двама души от различен пол и взаимната им любов създала този свят. Звукът и осъзнаването не са едно цяло, а две отделни същности. Съзнанието е само зрънце, от което е поникнала илюзията.

- Шаманката от Крибул с Жоро Христов
Баба Юлия си седеше кротко на двора край печка на дърва. Върху горящите съчки слагаше метална лъжица с дълга дръжка и дълбоко дъно, за да разтопи оловото за куршума, който лееше. Около нея пърхаше съпругът й, бай Юлиан. Неуловим като колибри, с майтапчийски тон ни заведе до една беседка, където трябваше да изчакаме “българската Амма”.

- Сънохващач с Рокси Бжостек
Всички части на сънохващача имат значение и символика. Паяжината е дело на паяка, който възстановява мрежата на съществуването, изтъкана от нашата енергия и мечти. Обръчът се свързва с Майката Земя, по която стъпваме смирено. Перата символизират способността да обичаме, риска да излезем от гнездото и да полетим, умението да надмогнем собствените си сенки.

- Аюрведа приключение на остров Мавриций с Милена
Започнахме с широдхара. Правеше я усмихнато и приветливо момиче от Индия с 15-годишен опит в един от най-големите аюрведични центрове в Хималаите. Легнах по гръб върху дървена кушетка и се оставих да бъда потопена в процедурата – нежно изливане на струя топло билково масло в областта на челото и междувеждието.

- Коледна приказка с Мила Маркова

Нужно е да си припомним вълшебството на светулките, както и това, че магията идва отвътре – пламъкът в нас никога не е спирал да гори, тъй като го носим в сърцата си.

- Супербрауни с Мирослава Маринова
С настъпването на зимата сезонът на Вата ни подтиква да посягаме към по-солидни, по-богати на мазнини и често сладки храни. Тялото ни има нужда да изгради защитен слой, който да ни предпази от студеното и ветровито време.

- ЙОГА У ДОМА: Практика за стимулиране на елемента Етер с Александра Вукашинович
Елементът етeр, акаша таттва, е най-финият от петте елемента. По своята същност представлява пространството и потенциалната енергия. Той прониква навсякъде, част е от всичко и не се движи. На нивото на ума управлява емоциите и страстите, а поради естеството на своята природа има много голямо въздействие в духовен аспект. Когато е активна акаша таттва, е добре да се практикува самонаблюдение, концентрация, метитация и молитва.

 Още електронни списания

Още електронни списания
Информация за избраното списание

Информация за избраното списание
Информация за книгата:

Издател: София нюз
Категория: ПЕРИОДИКА
Година: 2015
ISSN: 201597713143190104011
Поредица: Йога за всички


Списание "Йога за всички" е ориентирано към широк кръг читатели, които вече се занимават или биха искали да започнат да практикуват йога.

На страниците му ще намерите специално разработени практики, изпълними в домашни условия, срещи с именити фигури от света на йога, запознаване с ведическата философия, разкази за пътешествия в Далечния Изток, аюрведични съвети за всеки ден и много други теми, с които заедно да намерим пътя към осъзнато съществуване.


Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: