Какво е електронна книга?

ВАЖНО!!! Преди да закупите и съответно да изтеглите електронна книга с DRM защита трябва да направите следните действия: 1. да си създадете регистрация в Adobe.com или така нареченото Adobe ID. Това е описано тук. 2. Да си инсталирате софтуер за четене от списъка, в който трябва да въведете регистрираните в Adobe.com имейл и парола.

Ако пропуснете активирането на Adobe Digital Editions (или друг избран софтуер) с Adobe.com регистрацията, то има възможност да загубите закупените от вас книги. За да разберете механизма на работа на Adobe Digital Editions (ADE), ще ви кажем, че ако откажете да въведете своето Adobe ID, то ADE ще използва свой служебен потребител, който вие няма да може да контролирате и ако един ден решите да въведете свой, то книгите ви вече няма да са достъпни, защото според лиценза може да ги ползва един потребител на до 6 свои устройства.

 

Електронна книга (еКнига, е-Книга, ebook или e-book) е съвременeн технологичен аналог на печатната книга. Тя представлява текстово произведение с изображения, връзки към външни ресурси или таблици в електронен формат. Възможно е също да съдържа видео и звук.

Електронната книга е един файл, който обединява цялата налична в него информация, като текстово, визуално или звуково съдържание, което позволява лесното му разпространение и съхранение. Това е и основната разлика с Интернет блогове, статии и публикации. При електронните книги се предпочита разлистването на страници и избягването на "scroll" ефекта при четене на една дълга непрекъсната поредица от текст.

Електронните книги могат да бъдат четени на персонален компютър, телефон, таблет или специално пригодено устройство за четене - електронен четец (еЧетец).

Съществуват различни софтуери за четене на електронни книги за различните видове устройства. Вижте страница Устройства и софтуер за четене.

еКнига или еСписание може да бъде разпространявано на различни носители, като CD, DVD, флаш памети и др., но най-често се предоставят за сваляне от сайт, от който е закупено заглавието. По този начин функционира и услугата, която ви предлага Библио.бг.

Електронните книги и списания са по-евтини от печатните аналози, защото при тях се елиминира нуждата от печат и съхранение, както и рискът, свързан с реализирането на отпечатания тираж.

 

Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: