Виж! Бургас - 28/2014

Още от поредицата Виж! Бургас

Виж! Бургас - 28/2014

(3.80 от 15 гласа)











Как изглежда литературното ни пространство днес? Запитахме се в месеца, когато честваме нашите будители, и броени седмици след като българският писател Милен Русков спечели Европейската награда за литература за романа „Възвишение“.

 За да се ориентираме в пълноцветната мозайка от имена, идеи и проекти се обърнахме към четирима рицари на езика - поетът и литературен наблюдател на вестник „Култура” Марин Бодаков, филологът и водещ на „Денят започва с култура” по БНТ1 Даниел Ненчев, създателят на литературните четения „писателибезкниги” Нинко Кирилов и драматургът Иван Димитров, който от близо година води рубриката ни за съвременна българска литература. Отговорите им „нарисуваха” един от възможните образи на литературното ни пространство, който се оказа деликатно критичен, обърнат към себе си и в същото време разрушаващ бариерите с публиката, понякога изненадващ и със сигурност силно устремен.

 Литературните ни пътешествия отидоха и отвъд “тук” и „сега”, за да ви разкажем за най-интересните библиотеки по света, както и за размаха, с който първите книжари на Бургас са развивали своята дейност. За нас подготовката на този брой беше истинско удоволствие. А сега е време да споделим тази емоция и с вас.


Честит празник от екипа на „Виж! Бургас“!



е-списание

0.00 лв.

  • Формат: PDF
  • Защита: няма
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

За моделите от серията Kindle е необходимо да конвертирате .epub файловете към .mobi формат с безплатната програма Calibre.

Виж софтуер за четене на е-книги и е-списания.


Още електронни списания

Още електронни списания




Информация за избраното списание

Информация за избраното списание




Информация за книгата:

Издател: Creative Cat Design
Категория: ПЕРИОДИКА
Година: 2014
ISSN: 20141000128
Поредица: Виж! Бургас


"Виж! Бургас" е пространство, в което се срещате с интересни идеи и хора, нестандартни подходи, модерни тенденции и с културата на града в нейния най-широк смисъл.

Безплатен месечен гайд за култура и градски начин на живот!


Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: