DiVino - брой 12/2013
Още от поредицата DiVino
Четенето не е възможно на моделите Kindle с eInk екран, защото Amazon.com не поддържат съвместимост с тази технология.
Известно изключение има за таблети Kindle Fire, на които може да бъде инсталиран софтуера BlueFire reader, а кратко ръководство може да прочетете тук.
еКнига, еСписание - това е файл, съдържащ текст, шрифтове, изображения, хипервръзки, видео или звук. Текстът е форматиран по начин познат от печатните издания.
Библио.бг разпространява изданията във формати .ePub и/или .PDF
"Прочети откъс" - натискайки този бутон, вие добавяте файл с откъс от съдържанието на изданието в "Моята библиотека". Това е мястото, от където може да свалите файла и да го отворите на своето устройство.
"Поръчай" - натискайки този бутон, вие добавяте изданието в своята "Кошница" с продукти за плащане. От там може да изберете начин на плащане и да платите. В зависимост от начина на плащане, вашите издания ще бъдат налични за четене в "Моята библиотека" веднага или след извършване на плащането от вас към Библио.бг
Издания с цена 0 стават моментално достъпни, с натискането на бутон "Поръчай", в "Моята библиотека".
Начините за плащане са: С директно въвеждане на Кредитна карта, ePay, EasyPay, PayPal, банков превод, ваучер със стойност.
DRM: е система за контрол на достъпа до електронните издания. Това е изискване на някои от издателствата свързано с разпространението. Книгите, които имат DRM са означени със знак "DRM". Повече за DRM тук
* при възникнали въпроси свързани с достъпността на закупените издания се свържете с нас на оставените контакти
Новият брой на DiVino Magazine представя вината от два сорта – сира и вионие. Въпреки че става дума за червен и бял сорт, връзката между тях е много топла и дори историческа. Едновременната им ферментация по бреговете на Северна Рона във Франция се практикува повече от 500 години! У нас този традиционен метод за производство на червени вина почти не е застъпен, което не пречи сирата,(или ширазът, както някои изби предпочитат да именуват вината си), да показва повече от добри резултати на местна почва. Как изглеждат българските вина от сира и вионие може да разберете от страниците на DiVino Magazine.
Брой 12 ви отвежда и по долината на френската река Рона, където между другото се ражда и едни от най-добрите вина в света - Шатоньоф дьо Пап, Ермитаж и Кот Роти. Всички те са се превърнали в най-разпознаваемите вино-емблеми не само от Рона, но и цяла Франция.
И тъй като мерлото винаги е бил един от най-почитаните сортове в България, DiVino Magazine ви предлага дегустация на актуалните вина от него на нашия пазар. Винарните у нас, които не отглеждат и винифицират мерло, се броят на пръстите само на едната ръка. Мерлото е така неразривно свързано с българското виноделие и така близо до душата на българския консуматор, че за мнозина звучи едва ли не като синоним за червено вино от наш си местен сорт.
Пътешествията на DiVino Magazine продължават със спирка в така близката не само географски северна Гърция. Районът е долината около град Драма, където се отглежда отлично грозде и много ароматни, свежи вина. Заедно с постоянния въздушен дренаж това мястото се превръща не в драма, а в истински рай за винарството. Ще се запознаете отблизо с вината на пет изби на само трийсетина километра от българската граница.
От страниците си DiVino Magazine ви сраща с едно от най-добре познатите лица на българското вино - Стефан Пирев. Като главен уайнмейкър на Винекс Преслав и изба Хан Крум, от десетилетия насам той изследва тероара на Североизточна България, но познава отлично и най-добрите микрорайони в южната част на страната.
Всичко това, а и много други интересни теми ще намерите в новия брой 12 на DiVino Magazine!
Още електронни списания
Информация за избраното списание
Ревю
DiVino Magazine е резултат на нашата дългогодишна любов към виното. Информацията безспорно е най-важна, но не по-малко важно е настроението, което DiVino Magazine се надяваме да създава у вас (а преди това и у нас) и начинът, по който ни помага да гледаме на живота - с респект към Земята и към това, което хората получават от нея с труда си.
Добри вина, вкусни продукти, интригуващи вкусови съчетания, портрети на хора, които обичат работата си и я вършат с отдаденост, уникални храни и напитки, пътешествия за ценители и голяма доза зелена философия - това е нашата рецепта за вашите спокойни часове със списание (и чаша вино) в ръка.
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.