Чийзкейк
Още от поредицата 99 кулинарни шедьоври
-
-
-
-
-
-
-
Ябълков оцетпечатна: 6.00 лв. -
Соц гурме. Куриозната история на кухнята в НРБпечатна: 22.00 лв. -
Халогенна кухняе-книга: 2.50 лв.печатна: 5.00 лв. -
Хляб от фурната и от хлебопекарнатапечатна: 4.90 лв. -
Българска традиционна кухняе-книга: 19.20 лв.печатна: 12.00 лв. -
Българска национална кухняпечатна: 5.99 лв. -
Готварската книга на отчаяните съпруги - твърда корицапечатна: 45.00 лв. -
Рецептурник - 2 частпечатна: 18.00 лв. -
София Лорен - рецепти и споменипечатна: 24.95 лв.
„Взимаш сирене и го стриваш, докато стане меко. Поставяш го върху медна решетка, прибавяш мед и го посипваш с пшенично брашно. Загряваш го и го охлаждаш”. Този текст, намерен между кулинарните препоръки на гръцкия писател Атенай и датиран от 230 година след новата ера, всъщност е рецептата на любимия ни и толкова модерен днес чийзкейк. Поне така твърдят изследователите…
На малко сладкиши са посветени цели дебели книги и това едва ли се дължи на хилядолетната му възраст, по-скоро – на неповторимия вкус.
Има любители на сладкишите, които в буквалния смисъл са обсебени и този фин сладкиш. Не случайно една от посветените му книги носи впечатляващото заглавие „Лудостта чийзкейк” /автор Джон Сегрето/.
Чийзкейкът има безброй разновидности и позволява игра на фантазията. Но има и строги правила, които трябва да се следват.
Тази книга ще ви научи как да приготвяте божествен чийзкейк и ще ви разкрие най-популярните рецепти, които шестват по света.
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.