Готвим на сач
Още от поредицата 99 кулинарни шедьоври
-
-
-
-
-
-
-
Сборник рецепти с наръчник за хранене на децата от 3 до 7 годишна възрастпечатна:
47.00 лв.
24.03 EUR -
Bulgarian Cuisineе-книга:
7.00 лв.
3.57 EURпечатна:
8.00 лв.
4.09 EUR -
Медена кухняпечатна:
2.50 лв.
1.27 EUR -
Гозби за есенно-зимния сезоне-книга:
2.50 лв.
1.27 EUR -
Ястия с месопечатна:
6.80 лв.
3.47 EUR -
Екзотични плодове и зеленчуципечатна:
4.00 лв.
2.04 EUR -
Дегустация на винапечатна:
3.50 лв.
1.78 EUR -
Ястия с рибапечатна:
5.80 лв.
2.96 EUR -
1585 от най-добрите и изпитани рецептипечатна:
12.00 лв.
6.13 EUR
В тази книга ще намерите специалитети с изключително звучни наименования – бански старец за мераклии, рогатник, карталачки, тикълници, тенурки… И всичкото това – в сач! Една глинена дебела плоча с ръбче, в която се готви почти без мазнина.
Но да продължим с рецептите – „Сача на кмета“, „Сач за сватове“, „Комитски сач“ – има още и още.
Ако обзаведете кухнята си с това чудо, наречено сач, сигурно ще започнете сами да си измисляте рецепти. Ако ще е сач с месо, използвайте няколко вида, за да постигнете истинско съвършенство – така приготвят сач в Родопите – с хапки свинско, пилешко и телешко месо.
Голяма заблуда е обаче, да си мислите че в сач се приготвят само месо и зеленчуци. Това означава че не сте опитвали такива чудесии като ямболските катми, еленските пърленки, капанските платеки… Истински пир за един ценител на вкусното хапване.
И никак не е случайно, че така нареченият кулинарен туризъм набира почитатели. Тази книга е едно истинско гастрономическо пътуване на тема „сач“ из България.
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.