Най-вкусните козунаци за Великден
Козунакът е сладък обреден хляб, който традиционно се приготвя за Великден. Символизира тялото на Иисус Христос, така, както боядисаните в червено яйца символизират кръвта му. Според разпространеното схващане историята на козунака започва в началото на 17 век във Франция, откъдето се пренася в цяла Европа. В Италия се приготвят козунаците панетоне (Panetonne), които могат да издържат до 6 месеца. В Русия великденският обреден хляб се нарича кулич. Смята се, че в България козунакът е дошъл през периода 1915-1920 г.; дотогава за празника са месени хлябове, наричани „колак", „пармак", „кравай". Това е книга, побираща най-вкусните рецепти за любимия сладкиш и ще е полезна за всеки дом и за всяка домакиня.
Kниги от същия жанр
-
Туршиипечатна:
7.90 лв.
4.03 EUR -
Туршии, лютеници, зимнинапечатна:
6.00 лв.
3.06 EUR -
Печено месо, сосовепечатна:
3.00 лв.
1.53 EUR -
Да печем с любовпечатна:
58.80 лв.
30.06 EUR -
Чийзкейкпечатна:
3.99 лв.
2.04 EUR -
Пиле на фурнапечатна:
2.20 лв.
1.12 EUR -
Селска кухняе-книга:
2.50 лв.
1.27 EURпечатна:
4.00 лв.
2.04 EUR -
2000 български рецептипечатна:
19.99 лв.
10.22 EUR -
Боб и картофипечатна:
1.99 лв.
1.01 EUR
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.