Най-вкусните козунаци за Великден
Козунакът е сладък обреден хляб, който традиционно се приготвя за Великден. Символизира тялото на Иисус Христос, така, както боядисаните в червено яйца символизират кръвта му. Според разпространеното схващане историята на козунака започва в началото на 17 век във Франция, откъдето се пренася в цяла Европа. В Италия се приготвят козунаците панетоне (Panetonne), които могат да издържат до 6 месеца. В Русия великденският обреден хляб се нарича кулич. Смята се, че в България козунакът е дошъл през периода 1915-1920 г.; дотогава за празника са месени хлябове, наричани „колак", „пармак", „кравай". Това е книга, побираща най-вкусните рецепти за любимия сладкиш и ще е полезна за всеки дом и за всяка домакиня.
Kниги от същия жанр
-
Пътят на чаяпечатна:
5.00 лв.
2.55 EUR -
Баба, майка и аз в кухнята: Супи, сосове и маринатие-книга:
4.50 лв.
2.30 EUR -
СПИСАНИЕ DIVINO бр. 9печатна:
10.00 лв.
5.11 EUR -
Постни ястияпечатна:
5.00 лв.
2.55 EUR -
Кулинарни шедьоври за 30 минутипечатна:
49.80 лв.
25.46 EUR -
Готварските техники и умения - книга 3печатна:
15.00 лв.
7.66 EUR -
Любими семейни рецептие-книга:
4.50 лв.
2.30 EURпечатна:
9.00 лв.
4.60 EUR -
Китайска кухняпечатна:
4.00 лв.
2.04 EUR -
Еротична кухняпечатна:
4.00 лв.
2.04 EUR
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.