Киш, фритата, кростата
КИШ, това е печиво, познато от векове. Наричат го още "почисти хладилник", защото можете да използвате за него стари парченца колбаси, месо, сирене, кашкавал, някой друг поувехнял зеленчук... Французите го хапват и на закуска, и на обяд, и на вечеря. Еднакво вкусен е и топъл, и студен. ФРИТАТА - италиански аламинут, е "роднина" на френския омлет, но за разлика от него, първо се готви на диска, а след това се запича във фурната. Можете да я приготвите с най-различни продукти. Разбира се, яйцата са задължителни, другото условие е да не се използват продукти с високо водно съдържание. Поднася се веднага след приготвянето, нарязана като торта. КРОСТАРА - нещо като пай, нещо като торта, нещо божествено вкусно. Този прочут специалитет, роден в италианското село, се приготвя от пясъчно тесто с различни сладки или солени плънки - плодови, шоколадови, зеленчукови, с ядки, сирена, кремове...Но все пак е по-популярна в сладкия си е открита или закрита - с решетка от ленти тесто.
Kниги от същия жанр
-
Огнена кухняпечатна: 3.00 лв. -
Домашно лечение с природни средствапечатна: 8.00 лв. -
Баба, майка и аз в кухнята: Супи, сосове и маринатие-книга: 4.50 лв. -
Виното - всичко, което трябва да знаем за негопечатна: 24.90 лв. -
10 сурови десерта със суперхрани -
6 по 5 рецептие-книга: 4.50 лв.печатна: 15.00 лв. -
Лечебните сили на... зеленчуцитепечатна: 2.00 лв. -
Световен пътеводител на любителя на хранатапечатна: 48.00 лв. -
Любими семейни рецептие-книга: 4.50 лв.печатна: 9.00 лв.
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.