Поночки. Бухтички, Еклери
Поничките без всякакво колебание могат да бъдат наречени интернационален кулинарен шедьовър. Кой знае защо ги свързаме с Америка /донати/. Те наистина се афишират като американско лакомство, но произходът им е европейски. За прародители на поричката се смятат холандските, които се приготвят за Рождество. Бухтичките са българската версия. Има бухтички с мая за хляб, със сода бикарбонат, с бакпулвер, сладки и солени, с пълнеж и без пълнеж, с всевъзможни глазури - с една дума, като при поничките. Класическите бухтички се пържат, но има и печени на фурна за любителите на здравословното хранене. Поничка с поничка и бухтичка с бухтичка не си приличат - всяка има различен вкус. Еклерите, разказва историята, са дело на готвач от свитата на Мария Медичи. Той я последвал във Франция, където пристигнала за да се омъжи за бъдещия крал Анри II. Пантерели /така се казвал въпросният готвач/ правел сладки и солени малки хапки от парено тесто, които дълго време били познати като "пантарелки".
Kниги от същия жанр
-
Днес готвя - 20 рецепти за домашен сладоледе-книга: 4.00 лв. -
По следите на зехтинае-книга: 14.70 лв. -
50 постни рецептие-книга: 8.40 лв. -
Вегетарианска кухня - модерна и традиционнае-книга: 6.00 лв. -
Спагетие-книга: 2.50 лв. -
Българска традиционна кухняе-книга: 19.20 лв.печатна: 12.00 лв. -
10 сурови десерта със суперхрани -
Яж и тичайе-книга: 9.00 лв.печатна: 16.00 лв. -
Баба, майка и аз в кухнята - ястия с яйца, колбас и безмесние-книга: 5.50 лв.
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.