Готвим на сач
Още от поредицата 99 кулинарни шедьоври
-
-
-
-
-
-
-
Българска традиционна кухняпечатна:
12.00 лв.
6.13 EUR -
Cuisine Bulgareпечатна:
19.00 лв.
9.71 EUR -
Готварската книга на отчаяните съпругипечатна:
33.00 лв.
16.87 EUR -
Готвим със сиренапечатна:
9.50 лв.
4.85 EUR -
Направи си сам сирене, кашкавал, кисело млякопечатна:
4.00 лв.
2.04 EUR -
Сандвичите на Толикпечатна:
12.99 лв.
6.64 EUR -
Рецептурник - 1 частпечатна:
18.00 лв.
9.20 EUR -
365 рецепти. Българска национална кухняпечатна:
9.00 лв.
4.60 EUR -
Сборник рецепти за заведенията за обществено храненепечатна:
79.00 лв.
40.39 EUR
В тази книга ще намерите специалитети с изключително звучни наименования – бански старец за мераклии, рогатник, карталачки, тикълници, тенурки… И всичкото това – в сач! Една глинена дебела плоча с ръбче, в която се готви почти без мазнина.
Но да продължим с рецептите – „Сача на кмета“, „Сач за сватове“, „Комитски сач“ – има още и още.
Ако обзаведете кухнята си с това чудо, наречено сач, сигурно ще започнете сами да си измисляте рецепти. Ако ще е сач с месо, използвайте няколко вида, за да постигнете истинско съвършенство – така приготвят сач в Родопите – с хапки свинско, пилешко и телешко месо.
Голяма заблуда е обаче, да си мислите че в сач се приготвят само месо и зеленчуци. Това означава че не сте опитвали такива чудесии като ямболските катми, еленските пърленки, капанските платеки… Истински пир за един ценител на вкусното хапване.
И никак не е случайно, че така нареченият кулинарен туризъм набира почитатели. Тази книга е едно истинско гастрономическо пътуване на тема „сач“ из България.
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.