Готвим на сач
Още от поредицата 99 кулинарни шедьоври
-
-
-
-
-
-
-
Магията на рибната кухняпечатна:
8.00 лв.
4.09 EUR -
Голямата книга на домашното консервиранепечатна:
16.00 лв.
8.18 EUR -
Дивечова кухняпечатна:
8.00 лв.
4.09 EUR -
Готварски рецепти за абсолютно начинаещипечатна:
7.00 лв.
3.57 EUR -
Вкусно или полезно? И двете!печатна:
5.00 лв.
2.55 EUR -
Салатипечатна:
3.50 лв.
1.78 EUR -
Сезонна кухняпечатна:
6.95 лв.
3.55 EUR -
Празнична коледна и новогодишна кухняпечатна:
2.99 лв.
1.52 EUR -
Мед, маслини, октоподпечатна:
14.00 лв.
7.15 EUR
В тази книга ще намерите специалитети с изключително звучни наименования – бански старец за мераклии, рогатник, карталачки, тикълници, тенурки… И всичкото това – в сач! Една глинена дебела плоча с ръбче, в която се готви почти без мазнина.
Но да продължим с рецептите – „Сача на кмета“, „Сач за сватове“, „Комитски сач“ – има още и още.
Ако обзаведете кухнята си с това чудо, наречено сач, сигурно ще започнете сами да си измисляте рецепти. Ако ще е сач с месо, използвайте няколко вида, за да постигнете истинско съвършенство – така приготвят сач в Родопите – с хапки свинско, пилешко и телешко месо.
Голяма заблуда е обаче, да си мислите че в сач се приготвят само месо и зеленчуци. Това означава че не сте опитвали такива чудесии като ямболските катми, еленските пърленки, капанските платеки… Истински пир за един ценител на вкусното хапване.
И никак не е случайно, че така нареченият кулинарен туризъм набира почитатели. Тази книга е едно истинско гастрономическо пътуване на тема „сач“ из България.
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.