Виж! Бургас - брой 8/2013

Още от поредицата Виж! Бургас

Виж! Бургас - брой 8/2013

(4.17 от 18 гласа)В месеца, в който отбелязваме националния си празник, всеки от нас по един или друг начин се обръща към идеята за свобода.

Да бъдеш свободен означава много неща. Онова, което ги обединява, обаче, е изборът. Да бъдеш свободен означава да избираш - как да живееш, за какво да се бориш, как да постигаш целите си. И много често се оказва, че пътят, по който решиш да тръгнеш към дадена цел, става по-важен от самата нея. Примери безброй. Много от тях - от нашата история. Ботев е избрал да бъде поет - революционер, Левски - да организира революцията къща по къща. И двамата са се борили за свободата на България. И двамата не са я дочакали. И двамата са живели като свободни хора, макар средата да не е предполагала това.

За да имаме свободна държава, в нея трябва да живеят свободни граждани. А свободен можеш да бъдеш единствено, когато правиш избор. Но постоянно и без компромиси.

Свободата е индивидуална ценност. За нея всеки сам трябва да се бори. Тя е състояние на духа и не може да бъде привнесена отвън, нито да бъде измерена в света на материалното. Стремежът към свобода можем да открием навсякъде - в изкуството, науката, философията, в ежедневните ни мисли и дела. Ако само за момент спрем дивия си устрем напред и се замислим за това как изживяваме всеки наш ден, какви решения взимаме и колко е важно да отстояваме идеите и ценностите си, може би по-лесно ще намерим пътя към развитие.е-списание

0.00 лв.

  • Формат: PDF
  • Защита: няма
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

За моделите от серията Kindle е необходимо да конвертирате .epub файловете към .mobi формат с безплатната програма Calibre.

Виж софтуер за четене на е-книги и е-списания.


Още електронни списания

Още електронни списания
Информация за избраното списание

Информация за избраното списание
Информация за книгата:

Издател: Creative Cat Design
Година: 2013
ISSN: 100011130
Поредица: Виж! Бургас


"Виж! Бургас" е пространство, в което се срещате с интересни идеи и хора, нестандартни подходи, модерни тенденции и с културата на града в нейния най-широк смисъл.

Безплатен месечен гайд за култура и градски начин на живот!


Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: