Виж! Бургас - брой 5/2012

Още от поредицата Виж! Бургас

Виж! Бургас - брой 5/2012

(2.50 от 2 гласа)Един бърз поглед към покровителя на Бургас показва, че този светец се радва на популярност не само у нас. В Западна Европа Свети Николас е първообразът на Дядо Коледа – добродушният и щедър старец, който всъщност е продукт на масовата култура. В православната традиция, както всички знаем, Свети Николай е покровител на моряците и банкерите. В народните поверия пък името на Свети Никола се свързва с бедните и онеправданите.
В светлината на тази тройственост можем да кажем, че на Свети Николай Чудотворец много му отива да бъде покровител на Бургас. Защото нашият град през цялата си модерна история е дом на различни култури, етноси, разбирания. Или казано накратко – дом на многообразието. Така го видяхме и ние в сюжетите ни този месец.

Събрали сме независимо изкуство, връчването на официални бургаски награди, световноизвестен оркестър и базар за ръчно правени аксесоари. Погледнали сме и към миналото на малко позната част на Бургас, в която хората са били различни, а и местата им за срещи и забавления. Поканили сме ви и на екзотично пътуване през вековната история на един град, на който многообразието е запазена марка. Но всичко по реда си.

Оставяме ви да четете с пожелание за светли и безгрижни празници!е-списание

0.00 лв.

  • Формат: PDF
  • Защита: няма
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

За моделите от серията Kindle е необходимо да конвертирате .epub файловете към .mobi формат с безплатната програма Calibre.

Виж софтуер за четене на е-книги и е-списания.


Още електронни списания

Още електронни списания
Информация за избраното списание

Информация за избраното списание
Информация за книгата:

Издател: Creative Cat Design
Година: 2012
ISSN: 10001913
Поредица: Виж! Бургас


"Виж! Бургас" е пространство, в което се срещате с интересни идеи и хора, нестандартни подходи, модерни тенденции и с културата на града в нейния най-широк смисъл.

Безплатен месечен гайд за култура и градски начин на живот!


Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: