Камиони - брой 10/2018

Още от поредицата Камиони

Камиони - брой 10/2018

(4.00 от 14 гласа)  • Формат: PDF
  • Защита: Adobe DRM
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж (Не e за Kindle)
  • Как да купя е-списание? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги с eInk екран, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

Четенето не е възможно на моделите Kindle с eInk екран, защото Amazon.com не поддържат съвместимост с тази технология.

Известно изключение има за таблети Kindle Fire, на които може да бъде инсталиран софтуера BlueFire reader, а кратко ръководство може да прочетете тук.

Новият брой на сп. КАМИОНИ – бр. 10 / декември 2018

Тест - Scania G 410 CNG Next Generation. От няколко месеца Скания България разполага с един повече от интересен  демо влекач. Става въпрос за модела от новото поколение - Scania G410 CNG Next Generation с 13-литров двигател, работещ на сгъстен природен газ (CNG). Товарният автомобил е достъпен за тестове в реални експлоатационни условия от клиенти на марката и интересът към него е огромен. Естествено, влекачът е повече от интересен и за списание КАМИОНИ. Затова в един от последните безснежни дни на ноември направихме еднодневен тестдрайв на влекача в комбинация с натоварено полуремарке.
50 нови Iveco Stralis NP400 за ПИМК. 50 чисто нови влекача Iveco Stralis NP400 с двигатели, работещи на сгъстен природен газ (CNG), попълниха автопарка на ПИМК. Най-голямата транспортна компания в България е инвестирала в новите и екологични превозни средства близо 10 млн. лева, като това е най-голямата досега сделка за метанови камиони в България.
Електрическите ванове вече са тук. Електрическите ванове се определят като близкото бъдеще на транспортните операции в градовете и по-специално при доставките от последната миля. Затова всички големи европейски, а и не само европейски производители отдавна работят по електрифицирането на гамите си от лекотоварни автомобили. След като в предишния брой на списание КАМИОНИ разказахме за електрическите камиони, сега правим кратък обзор на това, какво се предлага в Европа в сегмента на електрически те товарни автомобили с допустима максимална маса до 6,5 т.
Karsan Jest Electric потегли към Европа. Какво е общото между новият минибус Karsan Jest Electric и иновативния лек автомобил BMW i3? Освен това, че и двете превозни средства са напълно електрически и целта им е да променят градската среда и да опазят чистотата на въздуха. Отговорът е: силовата линия, която e напълно идентична и идва от BMW! В началото на ноември турският производител Karsan официално лансира пазарно новия си електрически минибус Karsan Jest Electric. Моделът вече бе демонстриран пред широката публика по време на Busworld Europe 2017 в Кортрейк и през септември 2018 по време на IAA Nutzfahrzeuge в Хановер.
 
В брой 10 / 2018 на сп. КАМИОНИ можете да прочетете още:
 
Автономните камиони на Volvo започват работа. Volvo Trucks подписа споразумение с норвежката компания Brønnøy Kalk AS, за да осигури работа за първото си автономно решение за транспорт на варовик от кариера до близко пристанище. Шест автономни камиона Volvo FH ще
транспортират варовик по петкилометров маршрут.
 
Димо Миков, транспортен мениджър на А.Есерс Транспорт Къмпани България ЕООД: Липсата на водачи е кардинален проблем. Базираната в София транспортна фирма Анри Есерс Транспорт Къмпани България ЕООД е създадена през 2011 г. Тя е български клон на компанията H.Essers, основана през 1928 г. в Белгия. Списание КАМИОНИ разговаря с Димо Миков – транспортен мениджър на Анри Есерс Транспорт Къмпани България.
FAW J7 е Камион на годината в Китай.
Влекачът FAW J7 бе обявен за Камион на годината 2019 в Китай. Наградата бе връчена по време на международното изложение за търговски автомобили в Гуанджоу.
Красотата е в… полуремаркетата. От началото на ноември по пътищата на Европа кръстосват седем композиции, които не може да не забележите, особено ако сте българи. Защото красивите изображения са от забележителностите на България и това е идеален начин да се създаде по-добър имидж на страната ни и да се привлекат чуждестранни туристи.
Десета годишна конференция на Shell по пътна безопасност
Интелигентна чистота. В сервиза на MAN се работи по немски стандарти, а и с немска система IBS за почистване на демонтираните части компоненти. По тази тема разговаряме с инж. Владимир Нинов, ръководител на софийския сервиз на MVB Truck&Bus Bulgaria
Що е то NEDC? При представяне характеристиките на ред автомобили, особено с изцяло електрическо задвижване, за автономността, т.е. за разстоянието, което може да измине автомобилът с едно зареждане, често се позоваваме на New European Driving Cycle (NEDC). Какво е това?
Колко малко знаем за съединителите
Завършиха обученията на KnorrBremse за България през 2018
Укрепване на товарите - нормативната рамка е поставена
Nokian Heavy Tyres подготвя настъпление
Гумите MICHELIN X Multi Energy
Преди Rally Dakar 2019
Нов клиент за Скания България. Два луксозни автобуса Scania Touring HD бяха доставени на транспортно-туристическата компания СД СП – РАЧИЧ С-ИЕ.
10 употребявани Intouro и 60 нови Lion’s City за София
Втора употреба - Volvo FH Евро-6 – легендатаОще електронни списания

Още електронни списания
Информация за избраното списание

Информация за избраното списание
Информация за книгата:

Категория: ПЕРИОДИКА
Година: 2018
ISSN: 20181311831510
Поредица: Камиони


Списание КАМИОНИ (излиза от 2001 г.) покрива всички аспекти, свързани с продажбата, поддръжката и сервизното обслужване на специализираните превозни средства – ванове, товарни автомобили, автобуси, строителни и комунални машини.
Следят се въвежданите нови модели, както и останалите технически новости. Списанието има практическа насоченост и прави собствени тестове на нови и употребявани автомобили, като обхваща модели, подходящи за българския пазар. От 2006 г. КАМИОНИ провежда сравнителни тестове с измерване на разход на гориво, средна скорост, обороти на двигателя и редица други параметри. Издателят на списанието е член на авторитетното международно жури Камион на годината (International Jury Truck of the Year). Рубриките Автобуси, Ванове и Строителни машини се поддържат постоянно – в рамките на списанието или като отделни издания. Всеки брой на списание КАМИОНИ съдържа обзорна статия или анализ на различни теми – пазарът на нови и употребявани товарни автомобили, прикачна техника и автобуси, лизинг – кой и какво предлага; пазарът на гуми, съответно на масла и горива; фирмени сервизи; сервизно оборудване; резервни части и др. Следят се промените в нормативната база, свързани с транспорта и автомобилите. Списанието отразява големите международни изложения за транспорт и товарни автомобили.
Информацията, която списанието предоставя на своите читатели, се допълва от сайтa www.kamioni.bg, чието съдържание се обновява ежедневно с кратки актуални новини.


Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: