Чийзкейк
Още от поредицата 99 кулинарни шедьоври
-
Суперхраните срещу ракови заболяванияе-книга: 5.00 лв. -
По следите на зехтинае-книга: 14.70 лв. -
Италия на масата -
Лечебните сили на... подправкитее-книга: 3.00 лв. -
Билките и подправките - храната чудо в кулинарията и медицинатае-книга: 5.00 лв.печатна: 6.00 лв. -
Стари градски рецептие-книга: 4.50 лв.печатна: 2.00 лв. -
Вкусен хляб в домашна хлебопекарнае-книга: 2.50 лв.печатна: 5.00 лв. -
2000 световни рецептие-книга: 14.99 лв.печатна: 11.99 лв. -
Traditional Bulgarian Cuisineе-книга: 15.00 лв.
„Взимаш сирене и го стриваш, докато стане меко. Поставяш го върху медна решетка, прибавяш мед и го посипваш с пшенично брашно. Загряваш го и го охлаждаш”. Този текст, намерен между кулинарните препоръки на гръцкия писател Атенай и датиран от 230 година след новата ера, всъщност е рецептата на любимия ни и толкова модерен днес чийзкейк. Поне така твърдят изследователите…
На малко сладкиши са посветени цели дебели книги и това едва ли се дължи на хилядолетната му възраст, по-скоро – на неповторимия вкус.
Има любители на сладкишите, които в буквалния смисъл са обсебени и този фин сладкиш. Не случайно една от посветените му книги носи впечатляващото заглавие „Лудостта чийзкейк” /автор Джон Сегрето/.
Чийзкейкът има безброй разновидности и позволява игра на фантазията. Но има и строги правила, които трябва да се следват.
Тази книга ще ви научи как да приготвяте божествен чийзкейк и ще ви разкрие най-популярните рецепти, които шестват по света.
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.