Киш, фритата, кростата
КИШ, това е печиво, познато от векове. Наричат го още "почисти хладилник", защото можете да използвате за него стари парченца колбаси, месо, сирене, кашкавал, някой друг поувехнял зеленчук... Французите го хапват и на закуска, и на обяд, и на вечеря. Еднакво вкусен е и топъл, и студен. ФРИТАТА - италиански аламинут, е "роднина" на френския омлет, но за разлика от него, първо се готви на диска, а след това се запича във фурната. Можете да я приготвите с най-различни продукти. Разбира се, яйцата са задължителни, другото условие е да не се използват продукти с високо водно съдържание. Поднася се веднага след приготвянето, нарязана като торта. КРОСТАРА - нещо като пай, нещо като торта, нещо божествено вкусно. Този прочут специалитет, роден в италианското село, се приготвя от пясъчно тесто с различни сладки или солени плънки - плодови, шоколадови, зеленчукови, с ядки, сирена, кремове...Но все пак е по-популярна в сладкия си е открита или закрита - с решетка от ленти тесто.
Kниги от същия жанр
-
Каталог на българското вино 2013 - Catalogue of bulgarian wine 2013печатна:
15.00 лв.
7.66 EUR -
Без мазнини, но вкуснопечатна:
54.90 лв.
28.06 EUR -
Ябълките. Ябълковият оцетпечатна:
10.00 лв.
5.11 EUR -
Баба, майка и аз в кухнятае-книга:
4.50 лв.
2.30 EUR -
Стекове & сиепечатна:
2.00 лв.
1.02 EUR -
Зодии на вкуспечатна:
25.00 лв.
12.78 EUR -
Ресторантът-организиране и управлениепечатна:
19.90 лв.
10.17 EUR -
Киноа - суперхраната на бъдещетопечатна:
4.90 лв.
2.50 EUR -
365 рецепти. Българска национална кухняпечатна:
9.00 лв.
4.60 EUR
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.