Киш, фритата, кростата
КИШ, това е печиво, познато от векове. Наричат го още "почисти хладилник", защото можете да използвате за него стари парченца колбаси, месо, сирене, кашкавал, някой друг поувехнял зеленчук... Французите го хапват и на закуска, и на обяд, и на вечеря. Еднакво вкусен е и топъл, и студен. ФРИТАТА - италиански аламинут, е "роднина" на френския омлет, но за разлика от него, първо се готви на диска, а след това се запича във фурната. Можете да я приготвите с най-различни продукти. Разбира се, яйцата са задължителни, другото условие е да не се използват продукти с високо водно съдържание. Поднася се веднага след приготвянето, нарязана като торта. КРОСТАРА - нещо като пай, нещо като торта, нещо божествено вкусно. Този прочут специалитет, роден в италианското село, се приготвя от пясъчно тесто с различни сладки или солени плънки - плодови, шоколадови, зеленчукови, с ядки, сирена, кремове...Но все пак е по-популярна в сладкия си е открита или закрита - с решетка от ленти тесто.
Kниги от същия жанр
-
Халогенна кухняе-книга: 2.50 лв.печатна: 5.00 лв. -
Билките и подправките - храната чудо в кулинарията и медицинатае-книга: 5.00 лв.печатна: 6.00 лв. -
Коктейли и напиткие-книга: 2.50 лв. -
Баба, майка и аз в кухнята - ястия с яйца, колбас и безмесние-книга: 5.50 лв. -
10 сурови десерта със суперхрани -
С ръце в тестото -
Тенджера под наляганее-книга: 3.00 лв.печатна: 5.00 лв. -
По следите на зехтинае-книга: 14.70 лв. -
Гозби за есенно-зимния сезоне-книга: 2.50 лв.
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.