Поночки. Бухтички, Еклери
Поничките без всякакво колебание могат да бъдат наречени интернационален кулинарен шедьовър. Кой знае защо ги свързаме с Америка /донати/. Те наистина се афишират като американско лакомство, но произходът им е европейски. За прародители на поричката се смятат холандските, които се приготвят за Рождество. Бухтичките са българската версия. Има бухтички с мая за хляб, със сода бикарбонат, с бакпулвер, сладки и солени, с пълнеж и без пълнеж, с всевъзможни глазури - с една дума, като при поничките. Класическите бухтички се пържат, но има и печени на фурна за любителите на здравословното хранене. Поничка с поничка и бухтичка с бухтичка не си приличат - всяка има различен вкус. Еклерите, разказва историята, са дело на готвач от свитата на Мария Медичи. Той я последвал във Франция, където пристигнала за да се омъжи за бъдещия крал Анри II. Пантерели /така се казвал въпросният готвач/ правел сладки и солени малки хапки от парено тесто, които дълго време били познати като "пантарелки".
Kниги от същия жанр
-
Сборник с домашни рецептипечатна:
54.90 лв.
28.06 EUR -
Овче, козе и биволско мляко и продукти от тяхпечатна:
20.00 лв.
10.22 EUR -
Вкусът на живота. 100 рецепти от бежанци в Българияпечатна:
12.00 лв.
6.13 EUR -
Арабска кухняпечатна:
7.99 лв.
4.08 EUR -
Българска трапезапечатна:
8.99 лв.
4.59 EUR -
Готвим за 30 минутипечатна:
6.90 лв.
3.52 EUR -
Съвременна празнична кухняпечатна:
15.00 лв.
7.66 EUR -
Виното - всичко, което трябва да знаем за негопечатна:
24.90 лв.
12.73 EUR -
Риби и морски даровепечатна:
10.00 лв.
5.11 EUR
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.