Поночки. Бухтички, Еклери
Поничките без всякакво колебание могат да бъдат наречени интернационален кулинарен шедьовър. Кой знае защо ги свързаме с Америка /донати/. Те наистина се афишират като американско лакомство, но произходът им е европейски. За прародители на поричката се смятат холандските, които се приготвят за Рождество. Бухтичките са българската версия. Има бухтички с мая за хляб, със сода бикарбонат, с бакпулвер, сладки и солени, с пълнеж и без пълнеж, с всевъзможни глазури - с една дума, като при поничките. Класическите бухтички се пържат, но има и печени на фурна за любителите на здравословното хранене. Поничка с поничка и бухтичка с бухтичка не си приличат - всяка има различен вкус. Еклерите, разказва историята, са дело на готвач от свитата на Мария Медичи. Той я последвал във Франция, където пристигнала за да се омъжи за бъдещия крал Анри II. Пантерели /така се казвал въпросният готвач/ правел сладки и солени малки хапки от парено тесто, които дълго време били познати като "пантарелки".
Kниги от същия жанр
-
Баба, майка и аз в кухнята - ястия с яйца, колбас и безмесние-книга: 5.50 лв. -
Италианска и испанска кухняпечатна: 3.00 лв. -
Постна кухняпечатна: 8.00 лв. -
Медена кухняпечатна: 2.50 лв. -
Аз, готвачът на Живков - книга 2: Вълшебните рецепти на Бай Данчопечатна: 8.00 лв. -
Морски деликатесипечатна: 3.00 лв. -
70 икономични рецептипечатна: 5.99 лв. -
Класическа българска кухняпечатна: 5.00 лв. -
La Cucina Bulgaraпечатна: 26.00 лв.
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.