Поночки. Бухтички, Еклери
Поничките без всякакво колебание могат да бъдат наречени интернационален кулинарен шедьовър. Кой знае защо ги свързаме с Америка /донати/. Те наистина се афишират като американско лакомство, но произходът им е европейски. За прародители на поричката се смятат холандските, които се приготвят за Рождество. Бухтичките са българската версия. Има бухтички с мая за хляб, със сода бикарбонат, с бакпулвер, сладки и солени, с пълнеж и без пълнеж, с всевъзможни глазури - с една дума, като при поничките. Класическите бухтички се пържат, но има и печени на фурна за любителите на здравословното хранене. Поничка с поничка и бухтичка с бухтичка не си приличат - всяка има различен вкус. Еклерите, разказва историята, са дело на готвач от свитата на Мария Медичи. Той я последвал във Франция, където пристигнала за да се омъжи за бъдещия крал Анри II. Пантерели /така се казвал въпросният готвач/ правел сладки и солени малки хапки от парено тесто, които дълго време били познати като "пантарелки".
Kниги от същия жанр
-
Кулинарни специалитети за по-малко от 1 часпечатна:
3.00 лв.
1.53 EUR -
Да готвим у дома с Джулия и Жакпечатна:
20.00 лв.
10.22 EUR -
10 сурови десерта със суперхрани -
Каталог на българското вино 2013 - Catalogue of bulgarian wine 2013печатна:
15.00 лв.
7.66 EUR -
Вегетарианско храненепечатна:
7.50 лв.
3.83 EUR -
Моето меню за 30 минутипечатна:
29.99 лв.
15.33 EUR -
Сладкарствопечатна:
44.70 лв.
22.85 EUR -
Ястия, вдъхновени от лятотопечатна:
59.70 лв.
30.52 EUR -
Китайска кухняпечатна:
5.00 лв.
2.55 EUR
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.