Овче, козе и биволско мляко и продукти от тях
Овчето, козето и биволското мляко спадат към групата на т.н. "мини-млека". Това се дължи на факта, че обемът на тяхното производство в световен мащаб в сравнение с обема на произвежданото краве мляко, е сравнително малък. За България получаването и преработката на овче, козе и биволско мляко е имало и вероятно и в бъдеще ще има икономическо значение. Търсенето на продукти от тези млека, както и нашия, така и на външния пазар непрекъснато се увеличава и то на доста по-високи цени, в сравнение с цените на продуктите от краве мляко. Всеизвестно е високото качество на овчето и биволското българско кисело мляко, на кашкавал от овче мляко "Балкан", на овчето саламурено сирене, плесенно сирене "Рокфор", "Пекорино романо", "Манчего", "Гравиера","Кефалотири" и други.
Kниги от същия жанр
-
Селска кухняе-книга: 2.50 лв.печатна: 4.00 лв. -
Вкусна Европа - стъпка по стъпкапечатна: 8.00 лв. -
Ресторантът-организиране и управлениепечатна: 19.90 лв. -
1585 от най-добрите и изпитани рецептипечатна: 18.00 лв. -
Златна колекция класически десертипечатна: 48.00 лв. -
Малката голяма готварска книгапечатна: 35.00 лв. -
Френска кухняпечатна: 3.50 лв. -
Готвим със сиренапечатна: 9.50 лв. -
Предястия for Dummies!печатна: 9.99 лв.
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.