Нахут. Суперхраната на бъдещето
Нахутът, наричан още леблебия, се завръща в менюто на българина. Причината е, че в неговите бобчета се крият невероятни богаттва от белтъчини, фибри, витамините А,С,Е,К, фолиева киселина калций, жфелязо, фосфор, лецитин /вълшебното вещество, което спира стареенето и бори атеросклерозата/, магнезий, цинк, селен...
Разнообразието на гозбите с нахут е невероятно. Можете да приготвяте супи, ястия, пастети, салати, пици, ф окачи, бонбони, дребни сладки... Можете да го киснете в захарен сироп или да го използвате за пуканки. Да си направите кълнове, кафе и дори алкохолна напитка.
Слагайте го често на домажната трапеза. Той влияе благотворно на либидото, стомаха и стомашно-чревния тракт, не съдържа глутен, препоръчва се при балансираното хранене, има нисък кликемичен индекс, гликемичен товар и ниско съдържание на наситени мазнини, идеална храна е за вегетарианци и вегани.
Kниги от същия жанр
-
Добрата съпругапечатна:
13.00 лв.
6.64 EUR -
Logos: making a strong markпечатна:
76.00 лв.
38.85 EUR -
Дарвин и фундаментализмътпечатна:
5.00 лв.
2.55 EUR -
Основи на ядрената техникапечатна:
10.00 лв.
5.11 EUR -
101 Далматинципечатна:
6.99 лв.
3.57 EUR -
Социалното инженерствопечатна:
18.00 лв.
9.20 EUR -
Кошмарните мерки - дължина, площ и обемпечатна:
2.99 лв.
1.52 EUR -
Какво да сготвим на бърза ръкапечатна:
4.50 лв.
2.30 EUR -
Икономика For Dummiesпечатна:
18.00 лв.
9.20 EUR
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.