Нахут. Суперхраната на бъдещето
Нахутът, наричан още леблебия, се завръща в менюто на българина. Причината е, че в неговите бобчета се крият невероятни богаттва от белтъчини, фибри, витамините А,С,Е,К, фолиева киселина калций, жфелязо, фосфор, лецитин /вълшебното вещество, което спира стареенето и бори атеросклерозата/, магнезий, цинк, селен...
Разнообразието на гозбите с нахут е невероятно. Можете да приготвяте супи, ястия, пастети, салати, пици, ф окачи, бонбони, дребни сладки... Можете да го киснете в захарен сироп или да го използвате за пуканки. Да си направите кълнове, кафе и дори алкохолна напитка.
Слагайте го често на домажната трапеза. Той влияе благотворно на либидото, стомаха и стомашно-чревния тракт, не съдържа глутен, препоръчва се при балансираното хранене, има нисък кликемичен индекс, гликемичен товар и ниско съдържание на наситени мазнини, идеална храна е за вегетарианци и вегани.
Kниги от същия жанр
-
Зайчета: Весели се с Тропчо!печатна: 2.99 лв. -
Законите на здраветопечатна: 16.00 лв. -
Българската история по Антон Дончевпечатна: 9.00 лв. -
Съвременник, брой 1 - 2012печатна: 10.00 лв. -
Книжка за оцветяване - морски животнипечатна: 1.20 лв. -
Класически Китайпечатна: 14.00 лв. -
Отглеждане на водни организмипечатна: 5.50 лв. -
Магията на сосоветепечатна: 4.00 лв. -
Книжка с агънцепечатна: 7.90 лв.
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.