Киш, фритата, кростата
КИШ, това е печиво, познато от векове. Наричат го още "почисти хладилник", защото можете да използвате за него стари парченца колбаси, месо, сирене, кашкавал, някой друг поувехнял зеленчук... Французите го хапват и на закуска, и на обяд, и на вечеря. Еднакво вкусен е и топъл, и студен. ФРИТАТА - италиански аламинут, е "роднина" на френския омлет, но за разлика от него, първо се готви на диска, а след това се запича във фурната. Можете да я приготвите с най-различни продукти. Разбира се, яйцата са задължителни, другото условие е да не се използват продукти с високо водно съдържание. Поднася се веднага след приготвянето, нарязана като торта. КРОСТАРА - нещо като пай, нещо като торта, нещо божествено вкусно. Този прочут специалитет, роден в италианското село, се приготвя от пясъчно тесто с различни сладки или солени плънки - плодови, шоколадови, зеленчукови, с ядки, сирена, кремове...Но все пак е по-популярна в сладкия си е открита или закрита - с решетка от ленти тесто.
Kниги от същия жанр
-
Птиче месопечатна:
29.85 лв.
15.26 EUR -
Вкусно с Вангапечатна:
3.00 лв.
1.53 EUR -
Готвим за 20 минутипечатна:
6.90 лв.
3.52 EUR -
Ароматни задушени гозбипечатна:
4.00 лв.
2.04 EUR -
Боб и картофипечатна:
1.99 лв.
1.01 EUR -
Министерство на хранатапечатна:
29.99 лв.
15.33 EUR -
Да се научим да готвим здравословнопечатна:
3.00 лв.
1.53 EUR -
Сезонни плодове и зеленчуципечатна:
3.00 лв.
1.53 EUR -
Зимнина: Плодовепечатна:
3.80 лв.
1.94 EUR
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.