Десерти без печене
Тирамису – това без съмнение е най-популярният италиански десерт. Названието му се състои от три думи – tira mi su (издигни ме !). Не го приемайте буквално – просто една лъжичка от това въздушно съвършенство, сътворено със сирене маскарпоне, бишкоти савоярди и вино марсала прави щастлив всеки любител на сладкишите.
Семифредо – добрата стара и проверена във времето рецепта на италианските домакини – да е сладолед, не е сладолед… В превод думата означава „полу замръзнал” и така се поднася на трапезата този десерт.
За да го приготвите вкъщи, трябва да разполагате със силно маслена сметана, яйца и захар. Останалото е игра на фантазията – плодове, ядки, шоколад… Прощавай, моя диета!
Домашни бонбони, които се топят в устата и нямат нищо общо с „купешките”. Ако си мислите, че ще загубите много време за да ги приготвите, грешите. Двадесет минути! И много въображение – мед, краве масло, смлени бисквити и ядки, настърган шоколад, кокосови стърготини, бадемово брашно, изсушени плодове…
Резултатът е зашеметяващ!
Kниги от същия жанр
-
Плодови и млечни коктейлипечатна: 4.00 лв. -
Пурпурен цитрус & сладки уханияпечатна: 15.00 лв. -
10 сурови десерта със суперхрани -
Готварските техники и умения - книга 2печатна: 15.00 лв. -
Най-добрите български вина 2008печатна: 7.00 лв. -
Закуски и дребни сладкипечатна: 6.80 лв. -
Българска кухняпечатна: 9.90 лв. -
Магията на изтънчените сосовепечатна: 2.00 лв. -
1500 избрани рецептипечатна: 12.99 лв.
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.