Готвим на сач
Още от поредицата 99 кулинарни шедьоври
-
-
-
-
-
-
-
С ръце в тестото -
В кухнята с Камелия Воче: лесно, вкусно и полезнопечатна:
30.00 лв.
15.33 EUR -
Готварска книга за мъжепечатна:
4.50 лв.
2.30 EUR -
Мъже в кухнятапечатна:
7.50 лв.
3.83 EUR -
Рецепти с телешко и говеждо месопечатна:
2.99 лв.
1.52 EUR -
Стари градски рецептие-книга:
4.50 лв.
2.30 EURпечатна:
2.00 лв.
1.02 EUR -
200 бързи ястия, които непременно да опитатепечатна:
19.90 лв.
10.17 EUR -
Ястия с птиципечатна:
5.80 лв.
2.96 EUR -
Любими семейни рецептие-книга:
4.50 лв.
2.30 EURпечатна:
9.00 лв.
4.60 EUR
В тази книга ще намерите специалитети с изключително звучни наименования – бански старец за мераклии, рогатник, карталачки, тикълници, тенурки… И всичкото това – в сач! Една глинена дебела плоча с ръбче, в която се готви почти без мазнина.
Но да продължим с рецептите – „Сача на кмета“, „Сач за сватове“, „Комитски сач“ – има още и още.
Ако обзаведете кухнята си с това чудо, наречено сач, сигурно ще започнете сами да си измисляте рецепти. Ако ще е сач с месо, използвайте няколко вида, за да постигнете истинско съвършенство – така приготвят сач в Родопите – с хапки свинско, пилешко и телешко месо.
Голяма заблуда е обаче, да си мислите че в сач се приготвят само месо и зеленчуци. Това означава че не сте опитвали такива чудесии като ямболските катми, еленските пърленки, капанските платеки… Истински пир за един ценител на вкусното хапване.
И никак не е случайно, че така нареченият кулинарен туризъм набира почитатели. Тази книга е едно истинско гастрономическо пътуване на тема „сач“ из България.
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.