Готвим в глинено гърне
Още от поредицата 99 кулинарни шедьоври
-
-
-
-
-
-
-
Българска кухняпечатна:
7.00 лв.
3.57 EUR -
Каталог на българското вино 2014 - Catalogue of bulgarian wine 2014печатна:
15.00 лв.
7.66 EUR -
50 бързи рецептипечатна:
12.00 лв.
6.13 EUR -
Коктейли и напиткие-книга:
2.50 лв.
1.27 EUR -
Най-вкусните козунаци за Великденпечатна:
3.90 лв.
1.99 EUR -
Кулинарни специалитети за по-малко от 1 часпечатна:
3.00 лв.
1.53 EUR -
Стари градски рецептие-книга:
4.50 лв.
2.30 EURпечатна:
2.00 лв.
1.02 EUR -
Аламинутипечатна:
5.00 лв.
2.55 EUR -
Готварските техники и умения - книга 3печатна:
15.00 лв.
7.66 EUR
Вероятно ви е известно, че глиненото гърне съвсем не е български патент. Познато от епохата на римските императори, то преди векове превзема света. За да бъде пренебрегнато през годините в полза на всякаква модерна посуда.
Днес, обаче, сме свидетели на неговото голямо завръщане. То отново заема достолепно място в кухните ни, колкото и нелепо да изглежда до микровълновата и конвекторна фурна, между всякакви лъскави представители на съвременния бит.
Нищо не може да замени старото глинено гърне, защото:
- в него храната се приготвя бавно, на слаб огън, продуктите вътре се задушават, „обменят” вкусовете си и стават извънредно вкусни;
- запазват се хранителните качества и на зеленчуците, и на месото.
Може би когато стане дума за глинено гърне се сещате само за къкреща на огъня боб чорба?
Ако е така, отворете тази книга!
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.