Готвим в глинено гърне
Още от поредицата 99 кулинарни шедьоври
-
Селска кухняпечатна: 9.00 лв. -
Готварска книга за мъжепечатна: 4.50 лв. -
Дребни сладки и бисквитипечатна: 1.99 лв. -
Кулинарно пътешествие с Алекспечатна: 8.00 лв. -
Вок Фондю - 150 кулинарни рецептипечатна: 2.50 лв. -
Вкусно или полезно? И двете!печатна: 5.00 лв. -
Плодове в бурканипечатна: 6.90 лв. -
Кулинарна библияпечатна: 49.95 лв. -
Печено месо, сосовепечатна: 3.00 лв.
Вероятно ви е известно, че глиненото гърне съвсем не е български патент. Познато от епохата на римските императори, то преди векове превзема света. За да бъде пренебрегнато през годините в полза на всякаква модерна посуда.
Днес, обаче, сме свидетели на неговото голямо завръщане. То отново заема достолепно място в кухните ни, колкото и нелепо да изглежда до микровълновата и конвекторна фурна, между всякакви лъскави представители на съвременния бит.
Нищо не може да замени старото глинено гърне, защото:
- в него храната се приготвя бавно, на слаб огън, продуктите вътре се задушават, „обменят” вкусовете си и стават извънредно вкусни;
- запазват се хранителните качества и на зеленчуците, и на месото.
Може би когато стане дума за глинено гърне се сещате само за къкреща на огъня боб чорба?
Ако е така, отворете тази книга!
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.