Готвим в глинено гърне
Още от поредицата 99 кулинарни шедьоври
-
-
-
-
-
-
-
Лятопечатна:
7.00 лв.
3.57 EUR -
По следите на зехтинае-книга:
14.70 лв.
7.51 EUR -
Зърнени храни и варивапечатна:
29.85 лв.
15.26 EUR -
За младата домакиня - рецепти и съветипечатна:
9.00 лв.
4.60 EUR -
Българска традиционна кухняе-книга:
4.50 лв.
2.30 EUR -
Нахут. Суперхраната на бъдещетопечатна:
4.90 лв.
2.50 EUR -
Сладкарствопечатна:
44.70 лв.
22.85 EUR -
Болгарская кухняпечатна:
26.00 лв.
13.29 EUR -
Ястия, вдъхновени от лятотопечатна:
59.70 лв.
30.52 EUR
Вероятно ви е известно, че глиненото гърне съвсем не е български патент. Познато от епохата на римските императори, то преди векове превзема света. За да бъде пренебрегнато през годините в полза на всякаква модерна посуда.
Днес, обаче, сме свидетели на неговото голямо завръщане. То отново заема достолепно място в кухните ни, колкото и нелепо да изглежда до микровълновата и конвекторна фурна, между всякакви лъскави представители на съвременния бит.
Нищо не може да замени старото глинено гърне, защото:
- в него храната се приготвя бавно, на слаб огън, продуктите вътре се задушават, „обменят” вкусовете си и стават извънредно вкусни;
- запазват се хранителните качества и на зеленчуците, и на месото.
Може би когато стане дума за глинено гърне се сещате само за къкреща на огъня боб чорба?
Ако е така, отворете тази книга!
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.