Готвим в глинено гърне
Още от поредицата 99 кулинарни шедьоври
-
-
-
-
-
-
-
Джобен наръчник за производство на домашни винапечатна: 6.00 лв. -
Консервиране на месо и месни деликатеси в домашни условияпечатна: 5.00 лв. -
Празнична коледна и новогодишна кухняпечатна: 2.99 лв. -
Соц гурме. Куриозната история на кухнята в НРБпечатна: 22.00 лв. -
Фритюрникпечатна: 2.50 лв. -
Класически коктейлипечатна: 3.50 лв. -
Веганствопечатна: 7.50 лв. -
10-те храни, които побеждават стресапечатна: 4.00 лв. -
Българска национална кухня - Български езикпечатна: 10.00 лв.
Вероятно ви е известно, че глиненото гърне съвсем не е български патент. Познато от епохата на римските императори, то преди векове превзема света. За да бъде пренебрегнато през годините в полза на всякаква модерна посуда.
Днес, обаче, сме свидетели на неговото голямо завръщане. То отново заема достолепно място в кухните ни, колкото и нелепо да изглежда до микровълновата и конвекторна фурна, между всякакви лъскави представители на съвременния бит.
Нищо не може да замени старото глинено гърне, защото:
- в него храната се приготвя бавно, на слаб огън, продуктите вътре се задушават, „обменят” вкусовете си и стават извънредно вкусни;
- запазват се хранителните качества и на зеленчуците, и на месото.
Може би когато стане дума за глинено гърне се сещате само за къкреща на огъня боб чорба?
Ако е така, отворете тази книга!
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.