Готвим в глинено гърне
Още от поредицата 99 кулинарни шедьоври
-
-
-
-
-
-
-
Chocolate - Indulge Your Inner Chocoholicпечатна:
29.90 лв.
15.28 EUR -
Кашер - храна за здраве и духпечатна:
8.00 лв.
4.09 EUR -
Малка книжка за Великденпечатна:
9.99 лв.
5.10 EUR -
Готварската книга на отчаяните съпругипечатна:
33.00 лв.
16.87 EUR -
Сборник с домашни рецептипечатна:
54.90 лв.
28.06 EUR -
Тенджера под наляганее-книга:
3.00 лв.
1.53 EURпечатна:
5.00 лв.
2.55 EUR -
6 по 5 рецептие-книга:
4.50 лв.
2.30 EURпечатна:
15.00 лв.
7.66 EUR -
Китайска кухняпечатна:
2.99 лв.
1.52 EUR -
Италия на масата
Вероятно ви е известно, че глиненото гърне съвсем не е български патент. Познато от епохата на римските императори, то преди векове превзема света. За да бъде пренебрегнато през годините в полза на всякаква модерна посуда.
Днес, обаче, сме свидетели на неговото голямо завръщане. То отново заема достолепно място в кухните ни, колкото и нелепо да изглежда до микровълновата и конвекторна фурна, между всякакви лъскави представители на съвременния бит.
Нищо не може да замени старото глинено гърне, защото:
- в него храната се приготвя бавно, на слаб огън, продуктите вътре се задушават, „обменят” вкусовете си и стават извънредно вкусни;
- запазват се хранителните качества и на зеленчуците, и на месото.
Може би когато стане дума за глинено гърне се сещате само за къкреща на огъня боб чорба?
Ако е така, отворете тази книга!
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.