the explorer- брой 3/2011

Още от поредицата the Explorer

the explorer- брой 3/2011

(2.86 от 7 гласа)  • Формат: PDF
  • Защита: няма
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж
  • Как да купя е-списание? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

За моделите от серията Kindle е необходимо да конвертирате .epub файловете към .mobi формат с безплатната програма Calibre.

Виж софтуер за четене на е-книги и е-списания.

Тема на броя: Джурасик парк в сърцето на Европа
От д-р Томаш Елтер, Джордж Д. Сомо

В местността Ихаркут в Западна Унгария са открити останки от динозаври, което вдъхновява млади учени и специалисти да участват в експедицията „Унгарски динозавър“ и да търсят нови и нови следи. Едно от най-сензационните открития на унгарската експедиция е остатъкът от череп на завропод. След консултация с чуждестранни специалисти е потвърдено, че находката е вкаменелост от цератопс. До този момент не беше известно, че динозаврите с папагалски човки са обитавали земите на съвременна Европа. Вкаменелостите в Ихаркут доказват, че между Азия и островите, съществували през горната Креда на територията на Европа, трябва да е имало сухоземна връзка, по която цератопсите са преминали от единия на другия континент. Находката от Ихаркут дава повод да се преосмислят съществуващите теории за облика на Земята през периода Креда.
Още интересни и любопитни факти за експедицията само в брой 3 на списание The Explorer Bulgaria.

Future Explorer: SpaceShipTwo
От Нандор Шумински, д-р Дюла Гал

През 2011 г. вече всеки може да стане космически турист. Срещу 200 хил. долара...
На 22.10.2010 г. беше направена още една стъпка към осъществяване на първия комерсиален космически полет в света: в присъствието на американски космонавти и на губернатора на Ню Мексико водещият ум на компанията Virgin Galactic Ричард Брансън откри пистата за кацане на първия частен космодрум.

Земята на Симба
От д-р Янош Лернер

Десет дни в африканската пустош. Сафари в националния парк Амбосели, където живеят най-големите слонове в Кения. Нагоре към защитената територия на Нгоронгоро, откъдето се открива една от най-прекрасните гледки в Източна Африка. На територията на Нгоронго живеят „петте големи бозайника“ - лъвове, леопари, слонове, носорози и кафърски биволи. Надолу към Серенгети - една от най-големите природни забележителности на планетата, известна с миграцията на животни, която се случва там - антилопи гну, газели, лъвове, слонове, хипопотами, крокодили, леопарди...

Килиманджаро: Невероятната планина
От Ласло Надаи

В Европа дълго време не са вярвали, че в Африка, близо до екватора, има връх, покрит със сняг. В очите на африканците заснежената планина се е превърнала във вечен символ, а възвисяващият се до нея вулкан открай време разпалва въображението на племената, живеещи в околността. Преди години Хемингуей е имал щастието да се наслади на снеговете на Килиманджаро. Днес вече от бялата шапка на този връх не е останало почти нищо. Но и така най-високият връх в света, който не е част от планинска система, е възхитителен...

Тишината на Тайван
От Джордж Д. Сомо

„Знаете ли защо тайванците са толкова приветливи? Според една теория заслуга за това има смесването на будистката философия с полинезийското спокойствие.“
В Тайван има четири основни религиозни течения: будизъм, таоизъм, конфуцианство и религията на коренното население.  По време на сутрешни снимки на Седеметажната пагода, авторът случайно става част от будистко поклонение с крайна цел манастирския комплекс Сян-те - един от най-известните будистки храмове в страната. Шествието напредва бавно, честото коленичене е много изморително, но на лицата на поклонниците е изписано спокойствие и ведрост...

Не спирай да се усмихваш в града на ангелите
От Балаж Кундерман

Банкок се гордее с най-дългото географско име в света - официалното название на града се състои от общо 21 думи. В този град не трябва да се разхождате, а да се изгубите сред небостъргачите, старите автобуси, уличните гостилници, храмовете и усмихнатите хора, за да опознаете истинското лице на 10-милионния метрополис.

100 години полярна самота
От Ивайло Харалампиев

Един континент, двама фотографи. Сто години между тях. Херберт Понтинг и Жан дьо Померо снимат завладяващата ледена тишина на Антарктика с разлика от един век. От хипнотично спокойните им фотографии се вижда, че на края на света времето се движи с друг ритъм.


 


 Още електронни списания

Още електронни списания
Информация за избраното списание

Информация за избраното списание
Информация за книгата:

Категория: ПЕРИОДИКА
Година: 2011
Страници: 88
ISSN: 977131343900903
Поредица: the Explorer


Списание The Explorer България е лицензно издание, което предлага ексклузивно съдържание на своите читатели в области като устойчиво развитие, модерни приключения, научнопопулярни теми, природосъобразни пътешествия. В разнообразните материали световноизвестни професионални автори, фотографи, учени ни отвеждат до авантюристични и вълнуващи места, популярни и не толкова известни природни чудеса, споделят с нас невероятни истории – от дъното на Световния океан до безкрайния космос. Списанието представя темите в по-развлекателен стил от традиционните научнопопулярни издания, като същевременно обръща голямо внимание на важни теми като екологията, природосъобразния начин на опознаване на заобикалящия ни свят, както и на техническите средства, подпомагащи съвременните изследователи.


Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: