Story - януари 2022

Още от поредицата Story

Story - януари 2022

(4.14 от 14 гласа)  • Формат: PDF
  • Защита: Adobe DRM
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж (Не e за Kindle)
  • Как да купя е-списание? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги с eInk екран, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

Четенето не е възможно на моделите Kindle с eInk екран, защото Amazon.com не поддържат съвместимост с тази технология.

Известно изключение има за таблети Kindle Fire, на които може да бъде инсталиран софтуера BlueFire reader, а кратко ръководство може да прочетете тук.

Oтбелязваме поредна година под диктата на един вирус. Някои антиутописти са категорични, че никога няма да можем да се избавим от него и дори ще трябва да се изправим пред ужаса на нови биологични оръжия. Този толкова апокалиптичен сценарий изглежда все по-реалистично, а човечеството все по-често търси алтернативния път, по който ще крачи мъчително, за да се адаптира към една вероятно безнадеждна епоха. И тя заплашва да ни отдалечава един от друг и да противопоставя една концепция – човешката, на друга – тази на новия ред на нечовеците. Как ще живеем, как ще общуваме, ще капсулираме ли чувствата си и ще бъдем ли по-малко човеци и повече страхуващи се за оцеляването си хищници? Да живееш в страх, е равносилно на апокалипсис! Да подозираш и да търсиш врагове, е началото на края на човешкия ни облик. Смисълът на живота винаги се променя, но никога не престава да съществува. И стойността ни винаги ще има смисъл единствено, ако обичаме, вярваме и създаваме. Това е най-голямата сила на човека – възможността да е изобретателен, да намира начин да се изправи срещу по-голям враг от себе си, да обича и да вярва, въпреки че невинаги намира обяснение защо. Ако изгубим тази толкова жизнеутвърждаваща сила, може да ни убие всичко, не просто вирус.

Изглежда, че онези тривиалности, на които досега не придавахме значение – като разговор с близък човек, приятелство, прегръдка, усмивка, любов, ще бъдат онова богатство, което ще се стремим да натрупаме, за да се спасим. Колкото повече ни притиска страхът, толкова повече ще търсим близостта с другите. Не за да ни спасят те, а за да оцелеем заедно и да бъдем „ние“.
Ступорът, в който изпаднахме, ни принуди да си върнем здравия разум и да проумеем колко незначително е съществуването ни заради единия лайк в социалните мрежи, колко безразсъдно е да мислим, че на стотиците анонимни там им пука за нас и ни дават значимост. Единствено онзи, който е до нас, има смисъл. Така създаваме общност, окриляваме се, мислим, чувстваме и не пресмятаме.
Твърде дълго съществувахме като калкулатор, а се оказа, че нито едно изчисление не ни е помогнало да станем по-стойностни, а ни е отдалечавало от най-скъпото - хората.
 
Пожелайте си през следващата година повече дни, в които да правите добро, да мислите, да обичате, да не трупате – нито пари, нито гняв, нито разочарование. Животът никога не става непоносим заради обстоятелствата, а само заради липсата на смисъл и цел. Бъдете съзидателни! Бъдете от вида на хвърчащите хора!
Галина Чолакова-Попова
главен редакторОще електронни списания

Още електронни списания
Информация за избраното списание

Информация за избраното списание
Информация за книгата:

Категория: ПЕРИОДИКА
Година: 2022
Страници: 100
ISSN: 20221312819101
Поредица: Story


„Story e списанието, в което звездите разказват истинските си истории пред истинските професионалисти за истински познавачи. За петте години, откакто е на българския пазар, от издание, отразяващо живота на звездите, Story се превърна в институция, с която звездите се съобразяват и която сама създава звезди.”

Галина Чолакова, главен редактор на списание Story


Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: