Story - август/септември 2021

Още от поредицата Story

Story - август/септември 2021

(3.92 от 13 гласа)  • Формат: PDF
  • Защита: Adobe DRM
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж (Не e за Kindle)
  • Как да купя е-списание? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги с eInk екран, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

Четенето не е възможно на моделите Kindle с eInk екран, защото Amazon.com не поддържат съвместимост с тази технология.

Известно изключение има за таблети Kindle Fire, на които може да бъде инсталиран софтуера BlueFire reader, а кратко ръководство може да прочетете тук.

Махмурлукът, след който няма как да не изтрезнееш

Преситихме се до тежка интоксикация. Какво ли не получихме, опитахме, отново го направихме, после потърсихме нови източници на опиянение, но се оказаха със същия пагубен ефект. Не говорим за отминалите избори в България. Но ситуацията на непрестанен махмурлук може да се отнесе към всяка друга в живота ни.
Склонни сме да пренебрегваме мярата - тя все поставя граници и съответно изисква дисциплина и отговорност от нас. А е толкова човешко да искаш постоянен екстаз, да си в несвяст от преживявания и хора. И когато изтрезняването настъпи, се оказваме в тежка абстиненция. Тогава вече трябва да изберем – смисълът или инерцията. Разказваме историите на
знаменитостите, но те са като карта за онова, което преживяваме всички.
В стихията на най-горещия сезон, избрахме да посветим броя си на най-ярките шоумени – футболистите, онези за които махмурлукът се оказва още по-нетърпим. Имат повече от всичко и се налага да изберат на какво и кого да бият шута – насилие, дрога, алкохол, сексзависимости, милиарди, его. Някои ги заменят с други пороци – до следващия махмурлук. Един от героите ни – писателят Иван Комита, определя находчиво това състояние така: „Славата и богатството са пороци, когато водят до порочни практики, а те са плод на егото - непорочната родилка на всички човешки слабости“. Да, всичко започва с наистина добри намерения и трябва воля и разум, за да останат такива, дори когато трудно контролираш инстинктите и егото си. Има такива примери – като Крисчън Бейл, Дрю Баримор, Кийра Найтли, за чиито избор да живеят
максимално просто разказваме и аплодираме, или като Хари Стайлс и Мелиса Маккарти, които отказват да бъдат арогантни, но приемат да бъдат особняци. За да запазим човешкия си облик трябва да избираме онова, което няма да
ни убие, а развие. И тъй като затова се изисква преломен момент, не ни трябва вяра, а знание. Светът, науката, технологиите се развиват не от хора, които вярват, а от онези, които не знаят, но правят всичко по силите си да разберат.
Само това е ценно – да бъдеш любопитен човек с живо въображение и интелигентност, която задава въпроси, а не търси готови отговори. Винаги се съмнявайте. Няма мотиватор, който да облекчи махмурлука ви от социални мрежи, идеологии, пресищане с ненужна информация, алкохол, дрога, или каквото и друго да било, ако сами не сте очертали граници. Винаги е за предпочитане да бъдете с неутолимо любопитство, отколкото с махмурлук. Избирайте трезво.
Галина Чолакова-ПоповаОще електронни списания

Още електронни списания
Информация за избраното списание

Информация за избраното списание
Информация за книгата:

Категория: ПЕРИОДИКА
Година: 2021
Страници: 100
ISSN: 20211312819108
Поредица: Story


„Story e списанието, в което звездите разказват истинските си истории пред истинските професионалисти за истински познавачи. За петте години, откакто е на българския пазар, от издание, отразяващо живота на звездите, Story се превърна в институция, с която звездите се съобразяват и която сама създава звезди.”

Галина Чолакова, главен редактор на списание Story


Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: