Story - март/2019

Още от поредицата Story

Story - март/2019

(4.00 от 8 гласа)Никак не е редно да се принизиш, да се обезличиш, за да се напаснеш в пъзела на някого другиго, за да се харесаш. Не на себе си, на останалите. Питала съм се, как тогава живееш със съвестта си и с онези, които наистина те приемат автентичен, и те обичат с всички прекрасни и с всички не толкова красиви качества. Мамиш тях, невротизираш себе си… Къде е смисълът на това съществуване – в паралелната реалност на лайковете, на приобщаването на все повече и повече хора към кръга на общуване, но, с които не сте от една порода. Няма една истина като отговор на тези въпроси, но съществува едно правило – бъди гъвкав, а не подлец.
В този брой мнозинството от героите ни определено са от гъвкавия тип, който е овладял способността да се свързва с хората, като възприема чуждата перспектива, като се поставя на мястото на другия и разбира неговата гледна точка. Емпатични са, разбират чувствата и емоциите, които другите преживяват и приемат. А това умение ни дава възможността да преживеем чувствата, които са породени от това, че сме възприели чуждата перспектива. Тоест, няма никаква нужда да се правим на други. Изглежда непосилно, а всъщност може да се тренира, докато не се превърне в най-добрата част от нас. В онази гъвкавост, която ни дава свободата да мислим, да се изразяваме, да живеем като автентични, а не като аватари. Ще си спестим толкова неволи, ако интелигентно и търпеливо се представяме, без непременно да преиграваме, да се пренавиваме и да мамим самите себе си. И това не означава да бъдеш арогантен, а просто човек, който познава собствените си граници и уважава тези на другите. Останалото е просто от цирка на аватарите.
Галина Чолакова-Попова
главен редактор
 

   • Формат: PDF
  • Защита: Adobe DRM
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж (Не e за Kindle)
  • Как да купя е-списание? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги с eInk екран, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

Четенето не е възможно на моделите Kindle с eInk екран, защото Amazon.com не поддържат съвместимост с тази технология.

Известно изключение има за таблети Kindle Fire, на които може да бъде инсталиран софтуера BlueFire reader, а кратко ръководство може да прочетете тук.


Още електронни списания

Още електронни списания
Информация за избраното списание

Информация за избраното списание
Информация за книгата:

Категория: ПЕРИОДИКА
Година: 2019
Страници: 100
ISSN: 20191312819101
Поредица: Story


„Story e списанието, в което звездите разказват истинските си истории пред истинските професионалисти за истински познавачи. За петте години, откакто е на българския пазар, от издание, отразяващо живота на звездите, Story се превърна в институция, с която звездите се съобразяват и която сама създава звезди.”

Галина Чолакова, главен редактор на списание Story


Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: