Story - април/2019

Още от поредицата Story

Story - април/2019

(3.89 от 9 гласа)За волята, а не своеволието

Колко право имаме да пишем сами историята си? Замисляли ли сте се, че хем сте главният герой на живота си, хем
някак, в някое от решенията ви, в действията ви има известна предвидимост? В клетките си носим родовата памет, предците си. С най-добрите им решения (все пак ние съществуваме), но и с някои недодялани и тревожни
действия. Заричаме се, че никога няма да приличаме на майка си, и един ден откриваме, че правим нещо, което ни е много познато и не е съвсем нашият избoр, и това ни разгневява, защото ни показва модел, който не сме и мислили, че ще приложим. Философи, психолози векове наред се борят да открият колко свободна е волята ни, така че не съм аз тази, която ще даде отговора. Но дали наследниците на най-влиятелните хора на планетата могат да си позволят повече свобода от нас – „нечистокръвните“? Изглежда, че оковите на гените им много по-трудно се чупят и свободната им воля е много по-опосредствана. Да живееш с усещането, че непременно се налага да създаваш добро впечатление, е робство, което никой здравомислещ не може да понесе. И част от тези наследници избират да им е безразлично кой какво очаква от тях. Това е свободата. Да знаеш, че можеш да си позволиш безразличие, е опияняващо. Толкова сме свикнали да бъдем оценявани, че рядко си позволяваме да се учим да използваме волята си свободно. Да поставяме граници и да не допускаме да сме зависими от мислите, емоционалните модели на останалите, действията им, се изисква воля. Воля да заявиш, че нищо не е абсолютно вярно и нищо не е толкова голям грях. Волята е силата на свободата и способността да избираш онова, което разумът признава за необходимо и добро. Не е своеволие. Никога не го бъркайте и ще бъдете достойни и свободни наследници на родовата си памет.
Галина Чолакова-Попова
главен редактор  • Формат: PDF
  • Защита: Adobe DRM
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж (Не e за Kindle)
  • Как да купя е-списание? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги с eInk екран, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

Четенето не е възможно на моделите Kindle с eInk екран, защото Amazon.com не поддържат съвместимост с тази технология.

Известно изключение има за таблети Kindle Fire, на които може да бъде инсталиран софтуера BlueFire reader, а кратко ръководство може да прочетете тук.


Още електронни списания

Още електронни списания
Информация за избраното списание

Информация за избраното списание
Информация за книгата:

Категория: ПЕРИОДИКА
Година: 2019
Страници: 100
ISSN: 20191312819104
Поредица: Story


„Story e списанието, в което звездите разказват истинските си истории пред истинските професионалисти за истински познавачи. За петте години, откакто е на българския пазар, от издание, отразяващо живота на звездите, Story се превърна в институция, с която звездите се съобразяват и която сама създава звезди.”

Галина Чолакова, главен редактор на списание Story


Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: