Story - септември/2020

Още от поредицата Story

Story - септември/2020

(4.00 от 7 гласа)  • Формат: PDF
  • Защита: Adobe DRM
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж (Не e за Kindle)
  • Как да купя е-списание? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги с eInk екран, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

Четенето не е възможно на моделите Kindle с eInk екран, защото Amazon.com не поддържат съвместимост с тази технология.

Известно изключение има за таблети Kindle Fire, на които може да бъде инсталиран софтуера BlueFire reader, а кратко ръководство може да прочетете тук.

Хакуна матата и още малко смелост

Новият свят изисква нови стратегии за справяне с проблемите. Дори всекидневните ни задачи вече не са това, което бяха. Само си представете колко по-трудно пък е за знаменитостите, които винаги трябва да са на гребена на вълната, за да оцелеят в свят, който вече безпощадно сваля от пиедестала му всекиго. Какво правят тогава, за да изплуват на повърхността на славата си? Мамят и манипулират. На мнозина не им се вярва, но голяма част от онези, на които са се възхищавали, всъщност са ловки измамници – крият данъци, грабят милиони, използват социалните мрежи за откровени лъжи. Други, нетолкова лесно манипулируеми, пък си казват: „Е, ясно е, че са такива.
 
Това се предполагаше. Не бъдете наивни!“ Какви тогава се полага да бъдем? Може би мъничко на хребета на хакуна матата или в най-груб превод – да нямаме дребни грижи, да се освободим от тревогите за бъдещето...
Да погледнем от този хълм малко по-безгрижно, но не като безделници, а като хора със здравословна житейска стратегия и философия. Да не приемаме толкова апокалиптично загубите, но и победите си, да не се гневим твърде, но и да не бъдем егоисти, да не търсим толкова успех, колкото удовлетворение, да не препускаме към бъдеще, а да живеем с миговете, които ни карат да се усмихнем, да прегърнем някого. Иначе през цялото време, докато животът се случва, ние ще искаме да правим нещо друго, това пък ни тласка към самозаблуди, и разбира се – към лъжа, измама и дребна далавера. Затова нека ни е хакуна матата. Колко е важно да си важен, ако не можеш да живееш с гордо вдигната глава?
 
Можем да се откажем от толкова много атрибути на славата и парите. В новия ни брой ще откриете и такава история – тази на Дийн Шнайдер, който напуска престижната си работа, за да заживее истински, иначе е щял да се превърне в лъжец. Нужна ни е само още малко смелост, за да влезем в новия свят с вярата, че всеки ден ще сме не просто по-добри, а по-мислещи.
Галина Чолакова-Попова
главен редакторОще електронни списания

Още електронни списания
Информация за избраното списание

Информация за избраното списание
Информация за книгата:

Категория: ПЕРИОДИКА
Година: 2020
Страници: 100
ISSN: 20201312819109
Поредица: Story


„Story e списанието, в което звездите разказват истинските си истории пред истинските професионалисти за истински познавачи. За петте години, откакто е на българския пазар, от издание, отразяващо живота на звездите, Story се превърна в институция, с която звездите се съобразяват и която сама създава звезди.”

Галина Чолакова, главен редактор на списание Story


Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: