Меню - брой 66/2013
Още от поредицата Меню
Пролет е и копнеем за пролетна храна – новият априлски брой на „Меню“ ви я предлага, поне откъм идеи. Ще откриете богато и интересно меню за пролетта – за Великден, Гергьовден и всички празнични поводи, създадено от шеф-готвача ни, Ивелина Иванова. Приготвили сме за вас и великолепни великденски сладкиши. А също много рецепти за вкусни ястия: бързи и лесни, български и световни, с месо или постни, рибни и с яйца.
Яйцето като начало, като пълноценна храна за човека, като съвършена природна форма; яйцето с много от кулинарните му възможности и проявления; от суфлето, през омлета до идеалното твърдо сварено яйце – новият брой се фокусира върху тази забележителна храна, натоварена с куп символични значения.
Перу е уникална съкровищница от продукти и традиции в кухнята – страната бе обявена през 2012 за най-добра кулинарна дестинация в света. В броя ви разказваме за чудесата на перуанската гастрономия и ви представяме и автентичните ястия, които перуанецът Карлос Портен от „Ломо“ приготви специално за „Меню“.
Яна Петкова изразява наблюденията си върху взаимодействието между ресторантите и техните клиенти, а Osteria da Rado е заведението, което избрахме да ви представим в новия брой – заради вкусното италианско гостоприемство и автентичната храна.
Пролетта ни носи и тревоги около произхода и вкуса на храната ни, около съдбата на малките селскостопански производители и изчезващите български вкусове. Предлагаме ви един анализ на Весела Николаева за положението на малките производители у нас и отражението му върху потребителите и върху големите компании, а също статия на Людмил Хайдутов за настоящето на българските сортове домати.
Четенето не е възможно на моделите Kindle с eInk екран, защото Amazon.com не поддържат съвместимост с тази технология.
Известно изключение има за таблети Kindle Fire, на които може да бъде инсталиран софтуера BlueFire reader, а кратко ръководство може да прочетете тук.
еКнига, еСписание - това е файл, съдържащ текст, шрифтове, изображения, хипервръзки, видео или звук. Текстът е форматиран по начин познат от печатните издания.
Библио.бг разпространява изданията във формати .ePub и/или .PDF
"Прочети откъс" - натискайки този бутон, вие добавяте файл с откъс от съдържанието на изданието в "Моята библиотека". Това е мястото, от където може да свалите файла и да го отворите на своето устройство.
"Поръчай" - натискайки този бутон, вие добавяте изданието в своята "Кошница" с продукти за плащане. От там може да изберете начин на плащане и да платите. В зависимост от начина на плащане, вашите издания ще бъдат налични за четене в "Моята библиотека" веднага или след извършване на плащането от вас към Библио.бг
Издания с цена 0 стават моментално достъпни, с натискането на бутон "Поръчай", в "Моята библиотека".
Начините за плащане са: С директно въвеждане на Кредитна карта, ePay, EasyPay, PayPal, банков превод, ваучер със стойност.
DRM: е система за контрол на достъпа до електронните издания. Това е изискване на някои от издателствата свързано с разпространението. Книгите, които имат DRM са означени със знак "DRM". Повече за DRM тук
* при възникнали въпроси свързани с достъпността на закупените издания се свържете с нас на оставените контакти
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.