National Geographic KIDS - брой 1-2/2021

Още от поредицата National Geographic - Kids

National Geographic KIDS - брой 1-2/2021

(4.33 от 6 гласа)  • Формат: PDF
  • Защита: Adobe DRM
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж (Не e за Kindle)
  • Как да купя е-списание? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги с eInk екран, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

Четенето не е възможно на моделите Kindle с eInk екран, защото Amazon.com не поддържат съвместимост с тази технология.

Известно изключение има за таблети Kindle Fire, на които може да бъде инсталиран софтуера BlueFire reader, а кратко ръководство може да прочетете тук.

Как да отгледаш тигърче
Майките тигри трябва да пазят малките си от хищници, да намират храна и да защитават територията си. Грижите по това да опази тигърчетата и да бъдат те здрави и нахранени отнемат цялото й време. Изследователите не били сигурни как точно мамите тигрици се справят с всички тези задачи. Като съчетали модерните технологии и традиционно проследяване, учените успели да получат уникален поглед към това как мама тигър успява да свърши всичко.

Прасенца срещу мопсове
На прасетата им се носи лошата слава, че са мръсни. Това обаче са глупости. Всъщност те са много чисти животни. Разбира се, понякога се въргалят в калта, но това не означава, че няма да се включат в чиста борба без мръсни номера! Мопсовете пък изглеждат и страховити, и сладки едновременно. Но дали мопсовете ще успеят да размажат прасенцата в най-чаровния дуел на всички времена? Ти решаваш.

Да опазим Земята дива
Джоуъл Сартори, който е фотограф на National Geographic, се е посветил на заснемането на всичките 12 000 вида животни, живеещи в плен на планетата, и е озаглавил проекта си „Фотографски Ноев ковчег“. При всяка фотосесия той работи с гледачи от зоопарковете, акваристи и рехабилитатори на диви животни, за да се чувстват моделите добре и в безопасност. Въпреки това нещата могат да станат малко дивички! Тук ще прочетеш за някои от най-незабравимите моменти за Сартори.
 
Зебра на петна!
На фона на стадото зебри в Кения тази малка зебра се забелязва лесно: тъмната й козина е осеяна с бели точки! Странната шарка се дължи на рядкото генетично състояние псевдомеланизъм, вследствие на което, вместо цветовете да образуват ивици, се получават точки. Това изобщо не вреди на малкото, кръстено Тира. А другите зебри изглежда не обръщат внимание на странната й окраска. Виж още интересни истории с животни в рубриката „Удивителни животни“.
 
Изпитай мама и татко
Какво загрява водата в естествените горещи извори? Колко дълго живее една домашна муха (ако не я размажеш)? Каква скорост може да развие рибата ветроход, която се смята за една от най-бързите в океана? Ако твоите родители не могат да отговорят на тези въпроси, може би не ти, а те трябва да ходят на училище!Още електронни списания

Още електронни списания
Информация за избраното списание

Информация за избраното списание
Информация за книгата:

Категория: ПЕРИОДИКА
Година: 2021
ISSN: 20211313420501
Поредица: National Geographic - Kids


"NG KIDS е част от голямото семейство на ИНСТИТУЦИЯТА National Geographic. Списанието е предназначено за децата, които откриват заобикалящия ги свят, а безкрайното им любопитство поражда лавина от въпроси. NG KIDS непрекъснато изненадва своите малки читатели с невероятни, весели и интригуващи истории за живота на планетата. Разнообразните и забавни рубрики на списанието поднасят ценни знания, научни факти и разкази за културни традиции, които децата усвояват по възможно най-увлекателния начин.

Освен богато илюстрирани любопитни факти и увлекателни материали, NG KIDS България дава на малките читатели и възможността да упражняват английски език. Всеки брой на изданието съдържа секция English for Kids, в която част от материалите са поместени в оригинал на английски език."

Татяна Григорова, главен редактор на National Geographic KIDS България


Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: