МЕНИДЖЪР.- брой 5/2012

Още от поредицата Мениджър

МЕНИДЖЪР.- брой 5/2012

(4.00 от 1 глас)Мисията възможна

Mениджърите по-често сменят работата си. Ако преди са напускали средно на 7 години, сега - с две-три години по-рано. Това отчитат специалисти по пазара на труда (моля, вижте статията "Шеф за по-кратко" на Светлозар Петров от JobTiger, която публикуваме в този брой). И обясняват, че мениджърите гледат на всяко ново назначение като на проект. Свършва проектът, свършват задачите и си тръгват.

Осреднените данни никога не показват цялата картина. Очевидно има мениджъри, които минават
за кратко през компаниите, и такива, които остават за по-дълго.

Има и други, които никога не напускат. Това са мениджърите, които са намерили мястото си и искат да оставят следа в бизнеса и в живота. Те имат своя мисия и я преследват с цената на всякакви усилия, тревоги и жертви. Някои искат да променят света и да го направят по-добро място, други - да развият индустрията, продукта или фирмата. Това са мениджърите, които измислят новите неща, те движат прогреса в бизнеса и в обществото.

С тях често трудно се работи - изискват от подчинените си посветеност, всеотдайност и работа на пълни обороти. Въпреки това никой не напуска. Хората са им повярвали, заредили са се с техния огън, енергия, идеи и мечти.

Мениджърите с мисия имат последователи, те  гледат надалеч и стигат далеч.

А тези, които относително бързо сменят компания след компания, вярвам, че още търсят своята мисия, на която да се посветят.

Желая ви приятно четене!
МАКСИМ МАЙЕР
редакционен директор  • Формат: PDF
  • Защита: Adobe DRM
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж (Не e за Kindle)
  • Как да купя е-списание? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги с eInk екран, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

Четенето не е възможно на моделите Kindle с eInk екран, защото Amazon.com не поддържат съвместимост с тази технология.

Известно изключение има за таблети Kindle Fire, на които може да бъде инсталиран софтуера BlueFire reader, а кратко ръководство може да прочетете тук.


Още електронни списания

Още електронни списания
Информация за избраното списание

Информация за избраното списание
Информация за книгата:

Издател: Мит Прес
Категория: ПЕРИОДИКА
Година: 2012
ISSN: 977131121300705
Поредица: Мениджър


Списание МЕНИДЖЪР. е единственото по рода си списание за българските мениджъри, предприемачи и собственици.То защитава техните интереси и полага усилия да им помага в бизнеса.

Основни цели:

• Да информира читателите си за най- модерните и ефективни практики в областта на мениджмънта, маркетинга, бизнеса и технологиите.

• Да подсказва на мениджърите решения, които ще направят дейността им по-успешна

• Да формира нова култура на управление и производство в България.

• Да бъде свободна територия за мненията, идеите и предложенията на мениджърите

• Да защитава интересите им пред държавните структури и да съдейства за подобряване на бизнессредата

• Да разширява кръга на своите читатели.

Списанието е независимо, частно, съблюдава етичния кодекс на българските журналисти, създадено е с изцяло български капитал.
 


Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: