Логистика - брой 9/2017

Още от поредицата Логистика

Логистика - брой 9/2017

(4.57 от 7 гласа)  • Формат: PDF
  • Защита: Adobe DRM
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж (Не e за Kindle)
  • Как да купя е-списание? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги с eInk екран, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

Четенето не е възможно на моделите Kindle с eInk екран, защото Amazon.com не поддържат съвместимост с тази технология.

Известно изключение има за таблети Kindle Fire, на които може да бъде инсталиран софтуера BlueFire reader, а кратко ръководство може да прочетете тук.

Новият брой на сп. ЛОГИСТИКА – бр. 9 / ноември 2017

Една от водещите български фирми в транспортно-логистичния бранш Дискордиа отпразнува четвърт век от основаването си. По този повод списание ЛОГИСТИКА разговаря със създателя и изпълнителния директор Христо Христов за изминатия път, научените уроци, какво прави една водеща фирма и каква е визията му за бъдещето. „План 22“ е реалистично-консервативен план за развитието на Дискордиа. Исках да покажа на колегите какви резултати е резонно да очакваме, какво можем да направим с очакваните печалби, защо можем да си позволим да купим компании някъде в Европа, като привлечем и финансови инвеститори," казва в интервюто Христо Христов.
Тази година групата Kronospan отбелязва 20 години от влизането си в България. Това стана през 1997 г., когато компанията закупи от приватизацията бившия мебелен комбинат в Бургас. Точно 10 години по-късно, през 2007 г. фирмата придоби и цеха за плочести материали на Дървообработване ВТ, а 8 години по-късно взе цялата територия на търновското предприятие и в момента подготвя разширяване на производството си там. Дружеството е аутсорснало транспортните си дейности, като работи изцяло с партньори - автотранспортни, логистични и спедиторски фирми.
Иновативните промени по отношение на технологиите ще рефлектират и върху цените на електромобилите, тъй като в момента около 30% от нея се дължи на батериите. Очакванията на експерти от различни университети и икономически екипи в Европа са до няколко години цените на електро- и автомобилите да се изравнят. Как ще се развива инвазията на електромобилите и защо те са по-удобния вариант за градска логистика, разказва Илия Левков, председател на Националната браншова организация за електрическа мобилност ИКЕМ.
 
В брой 9 / 2017 на сп. ЛОГИСТИКА може да прочетете още:
 
Иновациите са във всяка сфера на живота и бизнеса в Китай - Десислава Дончева, председател на Българо-китайската камара за индустриално развитие
Теленор удвои облачните и дигитални услуги за бизнеса
Високите технологии не елиминират лийн принципите - Разговор с Тодор Нейчев за това, как се адаптират световните производствени практики към българската реалност
Технологията блокчейн и управлението на транспорта
Новият Fuchs MHL320 F – компактен и производителен
7 % ръст на разрешителните за строеж - Първата Национална конференция за индустриални имоти събра в Пловдив мениджъри и експерти от различни браншове
Предлагаме концепции за логистични бази - Евгений Нумеров, генерален директор на СКЛАДМАН, Москва
Москва изненада Адидас, компанията отговори с промени - С инвестиции в технологии Адидас и Амазон доказват новата роля на веригата на доставки
Там, където се раждат гиганти - Airbus разчита на брилянтно планирана верига на доставки, за да създаде впечатляващи машини
Екстремно време за логистиката - Ураганите и наводненията се превръщат в постоянно премеждие за логистичния сектор
4 мита за иновациите в логистиката
Нови модернизирани машини от UniCarriers - TX – по-ефективни, по-ергономични и с ниска консумация на енергия
Умните очила променят склада - Ще доведе ли добавената реалност до революция в интралогистиката
7 съвета за оптимизиране на склада
Легендата продължава с нов Ford Transit Custom
Събития, книгиОще електронни списания

Още електронни списания
Информация за избраното списание

Информация за избраното списание
Информация за книгата:

Категория: ПЕРИОДИКА
Година: 2017
ISSN: 2017131262619
Поредица: Логистика


Списание ЛОГИСТИКА (издава се от 2005 г.) цели да свърже тези, които предлагат логистични услуги, с онези, на които те са необходими.

Списание ЛОГИСТИКА разглежда спедиция, складиране, опаковане, дистрибуция, транспорт, оптимизация, информатика, теория и практика и съдържа: принципи и методи на изграждане на логистични вериги; управление на вътрешнофирмените и външни материални потоци; складово стопанство, снабдяване, технология на обработка на товари; опаковане, дистрибуция, рециклиране; транспортно-спедиторско обслужване и критерии за неговата оценка; управление на качеството; информационни технологии в логистиката; представяния на фирми, предлагащи спедиторски и логистични услуги, примери за организирана логистика в български фирми (търговски вериги, производствени звена); чуждестранен опит и новости в бранша; обзори по теми като например подемна техника за складове, телематика и др.; новини – нови услуги, новооткрити у нас складове и логистични комплекси, новости в българското и международно законодателство, засягащи аспекти на логистиката.

Информацията, която списанието предоставя на своите читатели, се допълва от сайтa www.logistika.bg, чието съдържание се обновява ежедневно с кратки актуални новини.


Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: