Логистика - брой 8/2021

Още от поредицата Логистика

Логистика - брой 8/2021

(4.09 от 11 гласа)  • Формат: PDF
  • Защита: Adobe DRM
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж (Не e за Kindle)
  • Как да купя е-списание? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги с eInk екран, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

Четенето не е възможно на моделите Kindle с eInk екран, защото Amazon.com не поддържат съвместимост с тази технология.

Известно изключение има за таблети Kindle Fire, на които може да бъде инсталиран софтуера BlueFire reader, а кратко ръководство може да прочетете тук.

Новият брой на сп. ЛОГИСТИКА – бр. 8 / октомври 2021

Хладилната логистика е специфична ниша, която изисква специфично технологично оборудване, добре обучен персонал и много добро познаване на процесите в нея. „Логистичните ни процеси са прекалено динамични и бързи. В нашия бизнес скоростта се управлява много по-успешно с помощта на човешки труд отколкото с технологии,“ смята Александър Колев, управител на Фреш енд Фууд Лоджистик ЕООД. Вижте какво още сподели г-н Колев за тънкостите на температурната логистика, за тенденциите в бизнеса и за принципите в управлението на компанията!
Тази година най-разпространеният палет в света – класическият европалет, навърши 60 години, а марката EPAL празнува своята 30 годишнина. Използването на фалшиви палети – имитации на оригиналните, носи определени рискове за товародателите. Но как да се ориентираме дали палетите са оригинални или не? Срещаме се с Кирил Василев, президент на EPAL България, Гърция и Румъния и Атанас Котов, изпълнителен директор на EPAL България, Гърция и Румъния, за да поговорим за скока в търсенето на европалети и интереса на нови производители.
Сред най-важните уроци в новия учебник за производителя на строителна химия Мапеи България е увеличаване броя на продукцията в завода и съкращаване на пътя за доставка. Политиката на фирмата е да работи с дистрибутори, които да бъдат зареждани с цели транспортни единици, а те от своя страна да правят доставките с по-малки автомобили.
 
В брой 8 / 2021 на сп. ЛОГИСТИКА може да прочетете още:
 
Цветин Тодоров е новият председател на НСБС
Роботите ще заменят хората в складовете - Христо Урумов,  основател и управител на STAMH
Ист Ринг се развива устойчиво като логистичен проект с качествена работна среда
Икономиките в Европа се възстановяват, суровините се бавят
Машинното обучение
Индустриите работят трескаво, световната търговия прави рекорди - Лъчезар Богданов – икономист,  анализатор в ИПИ
Mercedes-Benz eSprinter - 160 км с едно зареждане? Прави ги!
Събития, книги
 
В разширената дигитална версия на октомврийския брой на списание ЛОГИСТИКА можете да прочетете още:
 
Топ 25 на спедиторите в света
Четири грешки, които никой начинаещ товародател не бива да допуска
Магазините на Ikea стават фулфилмънт центровеОще електронни списания

Още електронни списания
Информация за избраното списание

Информация за избраното списание
Информация за книгата:

Категория: ПЕРИОДИКА
Година: 2021
ISSN: 20211312626108
Поредица: Логистика


Списание ЛОГИСТИКА (издава се от 2005 г.) цели да свърже тези, които предлагат логистични услуги, с онези, на които те са необходими.

Списание ЛОГИСТИКА разглежда спедиция, складиране, опаковане, дистрибуция, транспорт, оптимизация, информатика, теория и практика и съдържа: принципи и методи на изграждане на логистични вериги; управление на вътрешнофирмените и външни материални потоци; складово стопанство, снабдяване, технология на обработка на товари; опаковане, дистрибуция, рециклиране; транспортно-спедиторско обслужване и критерии за неговата оценка; управление на качеството; информационни технологии в логистиката; представяния на фирми, предлагащи спедиторски и логистични услуги, примери за организирана логистика в български фирми (търговски вериги, производствени звена); чуждестранен опит и новости в бранша; обзори по теми като например подемна техника за складове, телематика и др.; новини – нови услуги, новооткрити у нас складове и логистични комплекси, новости в българското и международно законодателство, засягащи аспекти на логистиката.

Информацията, която списанието предоставя на своите читатели, се допълва от сайтa www.logistika.bg, чието съдържание се обновява ежедневно с кратки актуални новини.


Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: