Логистика - брой 1/2017

Още от поредицата Логистика

Логистика - брой 1/2017

(3.56 от 9 гласа)  • Формат: PDF
  • Защита: Adobe DRM
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж (Не e за Kindle)
  • Как да купя е-списание? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги с eInk екран, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

Четенето не е възможно на моделите Kindle с eInk екран, защото Amazon.com не поддържат съвместимост с тази технология.

Известно изключение има за таблети Kindle Fire, на които може да бъде инсталиран софтуера BlueFire reader, а кратко ръководство може да прочетете тук.

Нов проект на логистичната карта в България -  Янислав Тотев разказва пред сп. ЛОГИСТИКА за новия склад на DSV Road за съхранение на фармацевтични продукти. Той се намира в модерния комплекс от складови, офис и търговски площи Логистичен парк София Ринг, в района на с. Кривина. Мениджърът разказва за процеса по анализ и наемане на склада и за всички детайли, които е трябвало да бъдат изгладени преди започване на операциите. "Знаехме, че е 100% необходимо да тръгнем към този проект и то не защото трябваше да мислим за нови печалби, а заради усещането, че трябва да продаваме и да се развиваме напред", казва Тотев. Той споделя и позицията си за бъдещето на логистиката в България, която все повече ще отговаря на натиска на електронната търговия.

През последните години настъпиха законодателни промени в редица европейски страни, отнасящи се към командироването на работници и пряко засягащи транспортния бранш. Новите закони в Австрия, Германия, Франция и Италия противоречат на правото на ЕС, коментира за сп. ЛОГИСТИКА адвокат Мадлен Кавръкова. "Шофьорите в автомобилния транспорт, заедно с всички останали наети лица, които извършват постоянната си работа по време на пътуването (летци, моряци, стюардеси, локомотивни машинисти и др.), не са командировани работници и служители, а са пътуващ персонал, като за целите на тяхната специфична работа има специален ред на командироване", тълкува понятията адвокат Кавръкова. Тя обяснява как новите правила ще утежнят правоотношенията в сектора.

Нови модели и иновации в складирането - най-големият британски онлайн супермаркет Ocado разработва складовите си технологии в София. Компанията развива модел без физически магазини и с три големи автоматизирани склада. Един от тях е в състояние да обработи до 1,5 млн. стоки дневно. В България се разработват и поддържат автоматизираните складови системи. Освен това се проучват възможностите за създаването на хуманоиден робот и използването на изкуствения интелект.

В брой 1 / 2017 на сп. Логистика можете да прочетете още:


Клиенти се привличат с качество и добра логистика
Мони МГ израсна от гаражна работилница до най-модерно предприятие
Екипът създава бизнес моделите
Ес Ти Ем Груп - най-младата фирма на спедиторския пазар
Ясните правила правят бизнеса на спедиторите по-лесен
д-р Иван Петров, старши вицепрезидент на FIATA
GEFCO България навърши 5 години
Български дрон ще доставя стоки в Азия и Африка
Дронамикс строи машина за пренос на товари до 350 кг на дълги разстояния
Доставяй в Европа: информационният хъб за е-логистика
Сайт, финансиран от Еврокомисията, ще свърже онлайн търговците и логистиците
Пазарът на складови площи пак крие изненади
Софтуерът – най-търсен за финансиране по ОПИК
Кой какви пари може да получи от европейските фондове за програмен период 2014 – 2020 г.
Ще се намерят ли пари за Виа Карпатия
Проектът ще даде тласък на най-бедните региони в ЕС
Тол система в облаците
Словашката Myto на фирма SkyToll събира пътни такси без бариери и с пълно покритие на пътищата
Софтуерът търси път към бизнеса
Пет тенденции, които ще движат пазара на бизнес софтуер през 2017 г.
По-малко главоболия с повече технологии
7 компании спорят за 4 награди в IFOY AWARD 2017
Новите литиево-йонни електрокари на Linde
Нови подобрени машини от Toyota
По-производителни ричтраци, електрически колички и стакери пуска на пазара японската компания
Иновативните защитни системи на Boplan
Продуктите на белгийската компания се предлагат и монтират от Тезкон Сторидж Системс
Яките мотокари на Hyster
Машините се отличават със здравина, издръжливост и ниски оперативни разходи
Топ 20 на производителите на баркод оборудване
Експерти прогнозират ръст в сектора до 2020 г. със средно 3,5% годишно
До Банско и назад с новия CitroÞn С3
 Още електронни списания

Още електронни списания
Информация за избраното списание

Информация за избраното списание
Информация за книгата:

Категория: ПЕРИОДИКА
Година: 2017
ISSN: 2017131262611
Поредица: Логистика


Списание ЛОГИСТИКА (издава се от 2005 г.) цели да свърже тези, които предлагат логистични услуги, с онези, на които те са необходими.

Списание ЛОГИСТИКА разглежда спедиция, складиране, опаковане, дистрибуция, транспорт, оптимизация, информатика, теория и практика и съдържа: принципи и методи на изграждане на логистични вериги; управление на вътрешнофирмените и външни материални потоци; складово стопанство, снабдяване, технология на обработка на товари; опаковане, дистрибуция, рециклиране; транспортно-спедиторско обслужване и критерии за неговата оценка; управление на качеството; информационни технологии в логистиката; представяния на фирми, предлагащи спедиторски и логистични услуги, примери за организирана логистика в български фирми (търговски вериги, производствени звена); чуждестранен опит и новости в бранша; обзори по теми като например подемна техника за складове, телематика и др.; новини – нови услуги, новооткрити у нас складове и логистични комплекси, новости в българското и международно законодателство, засягащи аспекти на логистиката.

Информацията, която списанието предоставя на своите читатели, се допълва от сайтa www.logistika.bg, чието съдържание се обновява ежедневно с кратки актуални новини.


Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: