Ястия с кайма
Каймата е един от най-популярните продукти за готвене в българската национална кухня. Тя представлява смляно с месомелачка или кълцано месо (рядко риба). Към нея могат да се добавят зеленчуци, подправки, яйца, галета и други съставки до получаване на смес, от която се оформят различни по вид и форми ястия.
Използва се както за приготвяне на супи, така и за основни ястия, за изпичане на скара (барбекю), за изработване на сурово-пушени, варени и сушени колбаси. Каймата може да бъде произведена както само от един вид месо, така и от няколко вида. Обичайно телешкото е месо от бут, с малко или без мазнина, а свинското е гърди или друго мазно свинско месо.
Kниги от същия жанр
-
500 шоколадови изкушенияпечатна:
19.90 лв.
10.17 EUR -
La Cucina Bulgaraпечатна:
26.00 лв.
13.29 EUR -
Магията на сосоветепечатна:
4.00 лв.
2.04 EUR -
Бобена кухня - храната чудопечатна:
2.50 лв.
1.27 EUR -
Ароматни задушени гозбипечатна:
4.00 лв.
2.04 EUR -
Кулинарна библияпечатна:
49.95 лв.
25.53 EUR -
Малката голяма готварска книгапечатна:
35.00 лв.
17.89 EUR -
Българско кулинарно Възражданепечатна:
12.00 лв.
6.13 EUR -
Сарми, кюфтета, пълнени зеленчуципечатна:
3.00 лв.
1.53 EUR
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.