Ястия с кайма
Каймата е един от най-популярните продукти за готвене в българската национална кухня. Тя представлява смляно с месомелачка или кълцано месо (рядко риба). Към нея могат да се добавят зеленчуци, подправки, яйца, галета и други съставки до получаване на смес, от която се оформят различни по вид и форми ястия.
Използва се както за приготвяне на супи, така и за основни ястия, за изпичане на скара (барбекю), за изработване на сурово-пушени, варени и сушени колбаси. Каймата може да бъде произведена както само от един вид месо, така и от няколко вида. Обичайно телешкото е месо от бут, с малко или без мазнина, а свинското е гърди или друго мазно свинско месо.
Kниги от същия жанр
-
Бяло, зелено, червенопечатна: 4.00 лв. -
Суперхрани for Dummiesпечатна: 5.99 лв. -
Коктейли и напиткие-книга: 2.50 лв. -
Избрани бразилски рецептипечатна: 5.00 лв. -
Българска празнична кухняпечатна: 4.00 лв. -
Кухнята по време на постипечатна: 5.00 лв. -
Туршиипечатна: 3.50 лв. -
Млечни продукти - домашно и фермерско производствопечатна: 10.00 лв. -
Моето меню за 30 минутипечатна: 29.99 лв.
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.