Ястия с кайма
Каймата е един от най-популярните продукти за готвене в българската национална кухня. Тя представлява смляно с месомелачка или кълцано месо (рядко риба). Към нея могат да се добавят зеленчуци, подправки, яйца, галета и други съставки до получаване на смес, от която се оформят различни по вид и форми ястия.
Използва се както за приготвяне на супи, така и за основни ястия, за изпичане на скара (барбекю), за изработване на сурово-пушени, варени и сушени колбаси. Каймата може да бъде произведена както само от един вид месо, така и от няколко вида. Обичайно телешкото е месо от бут, с малко или без мазнина, а свинското е гърди или друго мазно свинско месо.
Kниги от същия жанр
-
Рецептурник - 1 частпечатна: 18.00 лв. -
Балансирано диабетично храненепечатна: 5.00 лв. -
Яйца, мляко и сиренепечатна: 29.85 лв. -
500 италиански ястия, които непременно трябва да опитатепечатна: 19.90 лв. -
Вкусна книга - разкази, забравени под мушаматапечатна: 9.80 лв. -
Радостта от храненетопечатна: 12.00 лв. -
Какво да сготвим на бърза ръкапечатна: 4.50 лв. -
1300 коктейла в Наръчник на Нюйоркския барманпечатна: 20.00 лв. -
Соц гурме. Куриозната история на кухнята в НРБпечатна: 22.00 лв.
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.