Теория на финансово-контролните системи и институции

Теория на финансово-контролните системи и институции

(4.08 от 123 гласа)Възможностите и потенциалът на едно общество да се саморегулира и самоусъвършенства са важни индикатори за неговата зрялост, но все пак основен двигател за развитието му са заявените интереси. Навярно няма друг по съвършен механизъм който ефективно да измерва и правилно да целенасочва този процес от финансовия контрол. Именно по този повод и съдържанието на учебното пособие е посветено на него.

В самото съдържание се разкриват няколко акцента, които реално предоставят възможност същността на финансовия контрол, неговите системи и институции да бъдат анализирани в социален и функционален аспект. Изложените гледни точки са обосновани от сега действащите нормативни актове и от последните научни схващания и постановки. Всичкото това е направено с една цел - да бъде обективно и достатъчно критично разгледан финансовия контрол в неговата цялост.

Разгледаните теми са подсказани от многообразието на финансово-контролните изяви и живата практика, където възникват и част от разгледаните проблемите и част от зададените риторични въпроси. И все пак практиката без теорията е твърде трудна за тълкуване и именно тук е редно да се каже, че направеното в изложението е едно допълнение към постигнатото от А. Атанасов, М. Динев, Б. Славков, Л. Христова, О. Симеонов, Й. Томов, О. Димов, Д. Петрова, Е. Асенов и други колеги.

Структурата на съдържанието предполага един широк кръг ползватели с разнообразен профил и интелектуални потребности. Тенденцията по разширяване на този кръг може да се възприеме като положителен резултат за направеното от автора, но най-вече като съществено доказателство, че финансовият контрол, неговите системи и институции придобиват все по-висока значимост и авторитет.  • Формат: PDF
  • Защита: Adobe DRM
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж (Не e за Kindle)
  • Как да купя е-книга? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги с eInk екран, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

Четенето не е възможно на моделите Kindle с eInk екран, защото Amazon.com не поддържат съвместимост с тази технология.

Известно изключение има за таблети Kindle Fire, на които може да бъде инсталиран софтуера BlueFire reader, а кратко ръководство може да прочетете тук.


Kниги от същия жанр

Kниги от същия жанр
Информация за избраната книга

Информация за избраната книга
Информация за книгата:

Издател: Libra Scorp
Страници: 213
ISBN: 9789544712006

Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: