Поночки. Бухтички, Еклери
Поничките без всякакво колебание могат да бъдат наречени интернационален кулинарен шедьовър. Кой знае защо ги свързаме с Америка /донати/. Те наистина се афишират като американско лакомство, но произходът им е европейски. За прародители на поричката се смятат холандските, които се приготвят за Рождество. Бухтичките са българската версия. Има бухтички с мая за хляб, със сода бикарбонат, с бакпулвер, сладки и солени, с пълнеж и без пълнеж, с всевъзможни глазури - с една дума, като при поничките. Класическите бухтички се пържат, но има и печени на фурна за любителите на здравословното хранене. Поничка с поничка и бухтичка с бухтичка не си приличат - всяка има различен вкус. Еклерите, разказва историята, са дело на готвач от свитата на Мария Медичи. Той я последвал във Франция, където пристигнала за да се омъжи за бъдещия крал Анри II. Пантерели /така се казвал въпросният готвач/ правел сладки и солени малки хапки от парено тесто, които дълго време били познати като "пантарелки".
Kниги от същия жанр
-
Идеалните макаронипечатна:
5.00 лв.
2.55 EUR -
Вкусове от близо и далече-книга:
4.50 лв.
2.30 EURпечатна:
19.00 лв.
9.71 EUR -
119 рецепти за домашно приготвяне на ликьори, настойки и плодови винапечатна:
4.00 лв.
2.04 EUR -
Суперхраните срещу артрите-книга:
5.00 лв.
2.55 EURпечатна:
8.00 лв.
4.09 EUR -
1500 избрани рецептипечатна:
12.99 лв.
6.64 EUR -
Българска празнична кухняпечатна:
4.00 лв.
2.04 EUR -
Министерство на хранатапечатна:
29.99 лв.
15.33 EUR -
Кулинарна библияпечатна:
49.95 лв.
25.53 EUR -
Ястия с рибапечатна:
7.00 лв.
3.57 EUR
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.