Овче, козе и биволско мляко и продукти от тях
Овчето, козето и биволското мляко спадат към групата на т.н. "мини-млека". Това се дължи на факта, че обемът на тяхното производство в световен мащаб в сравнение с обема на произвежданото краве мляко, е сравнително малък. За България получаването и преработката на овче, козе и биволско мляко е имало и вероятно и в бъдеще ще има икономическо значение. Търсенето на продукти от тези млека, както и нашия, така и на външния пазар непрекъснато се увеличава и то на доста по-високи цени, в сравнение с цените на продуктите от краве мляко. Всеизвестно е високото качество на овчето и биволското българско кисело мляко, на кашкавал от овче мляко "Балкан", на овчето саламурено сирене, плесенно сирене "Рокфор", "Пекорино романо", "Манчего", "Гравиера","Кефалотири" и други.
Kниги от същия жанр
-
Домашното винопечатна: 6.00 лв. -
Зехтинътпечатна: 9.00 лв. -
Консервиране без захар и солпечатна: 8.50 лв. -
Вкусът на живота. 100 рецепти от бежанци в Българияпечатна: 12.00 лв. -
12 стъпки към суровоядствотопечатна: 12.95 лв. -
Пресни плодовепечатна: 29.85 лв. -
Риби и морски даровепечатна: 10.00 лв. -
10-те храни, които засилват имунитетапечатна: 5.00 лв. -
Класическа немска кухняпечатна: 3.00 лв.
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.