Овче, козе и биволско мляко и продукти от тях
Овчето, козето и биволското мляко спадат към групата на т.н. "мини-млека". Това се дължи на факта, че обемът на тяхното производство в световен мащаб в сравнение с обема на произвежданото краве мляко, е сравнително малък. За България получаването и преработката на овче, козе и биволско мляко е имало и вероятно и в бъдеще ще има икономическо значение. Търсенето на продукти от тези млека, както и нашия, така и на външния пазар непрекъснато се увеличава и то на доста по-високи цени, в сравнение с цените на продуктите от краве мляко. Всеизвестно е високото качество на овчето и биволското българско кисело мляко, на кашкавал от овче мляко "Балкан", на овчето саламурено сирене, плесенно сирене "Рокфор", "Пекорино романо", "Манчего", "Гравиера","Кефалотири" и други.
Kниги от същия жанр
-
Печено месо, сосовепечатна:
3.00 лв.
1.53 EUR -
Каталог на българското вино 2014 - Catalogue of bulgarian wine 2014печатна:
15.00 лв.
7.66 EUR -
Моята кухня 3е-книга:
4.00 лв.
2.04 EURпечатна:
5.00 лв.
2.55 EUR -
1300 коктейла в Наръчник на Нюйоркския барманпечатна:
20.00 лв.
10.22 EUR -
Класическа руска кухняпечатна:
3.99 лв.
2.04 EUR -
Балканска кухняпечатна:
3.00 лв.
1.53 EUR -
Ястия с дреболии и колбаси. Сосове и гарнитурипечатна:
5.80 лв.
2.96 EUR -
Киноа - суперхраната на бъдещетопечатна:
4.90 лв.
2.50 EUR -
Кашер - храна за здраве и духпечатна:
8.00 лв.
4.09 EUR
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.