Десерти без печене
Тирамису – това без съмнение е най-популярният италиански десерт. Названието му се състои от три думи – tira mi su (издигни ме !). Не го приемайте буквално – просто една лъжичка от това въздушно съвършенство, сътворено със сирене маскарпоне, бишкоти савоярди и вино марсала прави щастлив всеки любител на сладкишите.
Семифредо – добрата стара и проверена във времето рецепта на италианските домакини – да е сладолед, не е сладолед… В превод думата означава „полу замръзнал” и така се поднася на трапезата този десерт.
За да го приготвите вкъщи, трябва да разполагате със силно маслена сметана, яйца и захар. Останалото е игра на фантазията – плодове, ядки, шоколад… Прощавай, моя диета!
Домашни бонбони, които се топят в устата и нямат нищо общо с „купешките”. Ако си мислите, че ще загубите много време за да ги приготвите, грешите. Двадесет минути! И много въображение – мед, краве масло, смлени бисквити и ядки, настърган шоколад, кокосови стърготини, бадемово брашно, изсушени плодове…
Резултатът е зашеметяващ!
Kниги от същия жанр
-
Италианска кухняпечатна: 9.99 лв. -
Приготвяне на ястия в микровълнова фурнапечатна: 5.00 лв. -
Всичко за пастатапечатна: 7.50 лв. -
Салатипечатна: 3.50 лв. -
Рецептурник - 2 частпечатна: 18.00 лв. -
Вкуснотии от риба, миди, раци и калмарипечатна: 5.00 лв. -
Сладкишите, които не ви се лепят. Сладка кухня без захарпечатна: 5.00 лв. -
Италианска кухняпечатна: 5.00 лв. -
Кулинарна енциклопедияпечатна: 59.70 лв.
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.