Готвим на сач
Още от поредицата 99 кулинарни шедьоври
-
Италианска и испанска кухняпечатна: 3.00 лв. -
Голямата книга на подправкитепечатна: 12.00 лв. -
Какво не знаем за... сиренетопечатна: 2.00 лв. -
Домашен Пирпечатна: 34.90 лв. -
За младата домакиня - рецепти и съветипечатна: 9.00 лв. -
Постни ястияпечатна: 7.00 лв. -
Кулинарна библияпечатна: 49.95 лв. -
Морски деликатесипечатна: 3.00 лв. -
Разядки и мезетапечатна: 1.99 лв.
В тази книга ще намерите специалитети с изключително звучни наименования – бански старец за мераклии, рогатник, карталачки, тикълници, тенурки… И всичкото това – в сач! Една глинена дебела плоча с ръбче, в която се готви почти без мазнина.
Но да продължим с рецептите – „Сача на кмета“, „Сач за сватове“, „Комитски сач“ – има още и още.
Ако обзаведете кухнята си с това чудо, наречено сач, сигурно ще започнете сами да си измисляте рецепти. Ако ще е сач с месо, използвайте няколко вида, за да постигнете истинско съвършенство – така приготвят сач в Родопите – с хапки свинско, пилешко и телешко месо.
Голяма заблуда е обаче, да си мислите че в сач се приготвят само месо и зеленчуци. Това означава че не сте опитвали такива чудесии като ямболските катми, еленските пърленки, капанските платеки… Истински пир за един ценител на вкусното хапване.
И никак не е случайно, че така нареченият кулинарен туризъм набира почитатели. Тази книга е едно истинско гастрономическо пътуване на тема „сач“ из България.
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.