Готвим в глинено гърне
Още от поредицата 99 кулинарни шедьоври
-
-
-
-
-
-
-
Чудото на меда -
Traditional Bulgarian Cuisineе-книга:
15.00 лв.
7.66 EUR -
Зърнени храни и варивапечатна:
29.85 лв.
15.26 EUR -
Българска кухняпечатна:
8.00 лв.
4.09 EUR -
Скара, маринати и гарнитурипечатна:
3.00 лв.
1.53 EUR -
Готвене на парапечатна:
7.50 лв.
3.83 EUR -
СПИСАНИЕ DIVINO бр. 9печатна:
10.00 лв.
5.11 EUR -
Сушипечатна:
5.90 лв.
3.01 EUR -
Нещо леко за вечеряпечатна:
4.00 лв.
2.04 EUR
Вероятно ви е известно, че глиненото гърне съвсем не е български патент. Познато от епохата на римските императори, то преди векове превзема света. За да бъде пренебрегнато през годините в полза на всякаква модерна посуда.
Днес, обаче, сме свидетели на неговото голямо завръщане. То отново заема достолепно място в кухните ни, колкото и нелепо да изглежда до микровълновата и конвекторна фурна, между всякакви лъскави представители на съвременния бит.
Нищо не може да замени старото глинено гърне, защото:
- в него храната се приготвя бавно, на слаб огън, продуктите вътре се задушават, „обменят” вкусовете си и стават извънредно вкусни;
- запазват се хранителните качества и на зеленчуците, и на месото.
Може би когато стане дума за глинено гърне се сещате само за къкреща на огъня боб чорба?
Ако е така, отворете тази книга!
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.