Готвим в глинено гърне
Още от поредицата 99 кулинарни шедьоври
-
-
-
-
-
-
-
Българска традиционна кухняе-книга: 19.20 лв.печатна: 12.00 лв. -
Bulgarian Cuisineе-книга: 7.00 лв.печатна: 8.00 лв. -
Вкусно или полезно? И двете!печатна: 5.00 лв. -
Антихолестеролова кухняпечатна: 4.20 лв. -
Постна кухняпечатна: 9.00 лв. -
Постни ястияпечатна: 7.00 лв. -
Българска кухняпечатна: 8.00 лв. -
Лесни ястия всеки денпечатна: 59.70 лв. -
Яж и тичайе-книга: 9.00 лв.печатна: 16.00 лв.
Вероятно ви е известно, че глиненото гърне съвсем не е български патент. Познато от епохата на римските императори, то преди векове превзема света. За да бъде пренебрегнато през годините в полза на всякаква модерна посуда.
Днес, обаче, сме свидетели на неговото голямо завръщане. То отново заема достолепно място в кухните ни, колкото и нелепо да изглежда до микровълновата и конвекторна фурна, между всякакви лъскави представители на съвременния бит.
Нищо не може да замени старото глинено гърне, защото:
- в него храната се приготвя бавно, на слаб огън, продуктите вътре се задушават, „обменят” вкусовете си и стават извънредно вкусни;
- запазват се хранителните качества и на зеленчуците, и на месото.
Може би когато стане дума за глинено гърне се сещате само за къкреща на огъня боб чорба?
Ако е така, отворете тази книга!
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.