Футзал

Футзал

(3.94 от 16 гласа)











  • Формат: PDF
  • Защита: Adobe DRM
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж (Не e за Kindle)
  • Как да купя е-книга? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги с eInk екран, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

Четенето не е възможно на моделите Kindle с eInk екран, защото Amazon.com не поддържат съвместимост с тази технология.

Известно изключение има за таблети Kindle Fire, на които може да бъде инсталиран софтуера BlueFire reader, а кратко ръководство може да прочетете тук.

От 2016 г. възможност да практикуват футзал имат студентите на УНСС, където вече има утвърдена учебна програма по футзал, като част от изборно-задължителната форма за практикуване на дисциплината „Физическо възпитание и спорт“. По този начин много по-голям брой студенти имат възможност да се докоснат до този динамичен и красив спорт, а защо не, и да се превърнат в част от скромното семейство на футзал у нас. Важна роля за популяризирането на играта сред студентската общност изиграват АУС „Академик“ и БФС, с подкрепата на които се организират редица студентски турнири и университетски шампионати по футзал с участието на повече от 15 висши училища (ВУ) от цялата страна.

В настоящата книга споделяме нашия опит в областта на футзала – методическата последователност в овладяването на учебния материал във ВУ, онагледен с редица упражнения от практиката, които да бъдат в помощ на специалистите, работещи във ВУ, както и на студентите, практикуващи футзал в системата на висшето образование. Книгата е структирирана в пет глави, които въвеждат в играта футзал и в които се разглежда спецификата в планирането на учебните занимания по футзал. За практиката много ценна е трета глава, където могат да се открият редица практически насоки, свързани със спортната подготовка на състезателите (любителите), практикуващи футзал. Четвърта глава „Нормативна база за контрол и оценка“ предоставя ефективна система за контрол и оценка на спортната подготовка на базата на тестова батерия за установяване нивото на специфичните физически и технически способности за успешното
практикуване на играта. В пета глава се разглеждат факторите на спортното постижение и възможностите да бъдат контролирани от спортен педагог.
В настоящия труд е събран близо 20-годишният опит във футзал, като състезател и треньор на единия от авторите – доц. д-р Иван Стоилов, както и богатият опит във футбола на пр. Милен Гаджев.



Kниги от същия жанр

Kниги от същия жанр




Информация за избраната книга

Информация за избраната книга




Информация за книгата:

Година: 2022
ISBN: 202263883

Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: