Соц гурме. Куриозната история на кухнята в НРБ
„Соц гурме“ е сигурно най-увлекателният портрет на комунизма, който някога ще прочетете. Жив, трезв, често анекдотичен, той използва необичаен ключ -- храната.
Книгата запечатва спомените на българите от периода 1944-1989 – ежедневното им пазаруване, готвене, посещение на ресторант. Тя търси и отговори на въпросите, които повдигат техните истории.
Kниги от същия жанр
-
Пролетпечатна:
7.00 лв.
3.57 EUR -
Кулинарна модапечатна:
5.00 лв.
2.55 EUR -
Готварската книга на отчаяните съпругипечатна:
33.00 лв.
16.87 EUR -
Да готвим у дома с Джулия и Жакпечатна:
20.00 лв.
10.22 EUR -
Кулинарна съкровищницапечатна:
9.30 лв.
4.75 EUR -
Ястия с птиципечатна:
5.80 лв.
2.96 EUR -
Нова готварска книга за мъжепечатна:
25.00 лв.
12.78 EUR -
Постна кухняпечатна:
5.80 лв.
2.96 EUR -
Магията на хранатапечатна:
10.00 лв.
5.11 EUR
Информация
Ревю
„Соц гурме“ е сигурно най-увлекателният портрет на комунизма, който някога ще прочетете. Жив, трезв, често анекдотичен, той използва необичаен ключ -- храната.
Книгата запечатва спомените на българите от периода 1944-1989 – ежедневното им пазаруване, готвене, посещение на ресторант. Тя търси и отговори на въпросите, които повдигат техните истории.
Защо София през 1975 г. има повече ресторанти на глава от населението от Ню Йорк през 2014? Защо Далия Смит и Джулия Чайлд не слизат от екраните и кориците на илюстрованите списания през 60-те, а никой не е виждал лицето на Пенка Чолчева? Защо жените събираха рецепти от приятелки? Как високата френска кухня си проби път в менютата на комунистическите ресторанти? Защо магазините бяха винаги празни? Доколко НРБ се грижеше за здравето на потребителя? Как Никсън вдъхнови производството на шунка в България?
Тази богата, задълбочена, интересно написана книга ще ви преведе през опита на комунизма с тъга и смях. Албена Шкодрова е главен редактор на списание „Бакхус“, основател на BalkanTravellers.com и автор на стотици политически анализи и пътеписи в българския и чуждестранния печат. От 2009 г. живее в Белгия, където работи и като продуцент. Това е първата й самостоятелна книга.
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.