Пърленки. Чеснови хлебчета. Фокачи
Пърленка, името й го подсказва, по правило се пече на жар в пещ. Или върху плочата на старата бабина печка. Ами ако не разполагаме с нито една от тези "екстри"? В никакъв случай не трябва да се отказваме от тази вкусотия! Ще си я направим в сача, на барбекюто, във фурната, на оребрен тиган, в жаравата, останала от огъня. Чесново хлебче можете да си хапнете в толкова много разновидности, колкото и не можете да си представите - от бяло или ръжено брашно, с добавка на ароматни треви и сухи подправки, на лук и сирена. Изпечени в сух тиган, в сач, на барбекю. Посипани с кашкавал, брашно, намазани със зехтин... В това ухаещо съвършенство само чесънът неизменно присъства. Фокача - това според италианците е "недовършена пица". Тестото й наистина напомня тестото за пица. Формата й традиционно е елипсовидна или правоъгълна и - пак традиционно - по повърхността й се правят симетрични вдлъбнатини. Може да се приготви без каквито и да е добавки или с каквото ви хрумне - в тестото или върху фокачата, във въпросните вдлъбнатини.
Kниги от същия жанр
-
Домашен кетчуп, майонеза, заливкипечатна: 3.00 лв. -
Любими семейни рецептие-книга: 4.50 лв.печатна: 9.00 лв. -
Kоктейлипечатна: 2.50 лв. -
Ястия с месопечатна: 6.80 лв. -
Сборник рецепти с наръчник за хранене на децата от 3 до 7 годишна възрастпечатна: 47.00 лв. -
Морски деликатесипечатна: 3.00 лв. -
Най-добрите български вина 2008печатна: 7.00 лв. -
1585 от най-добрите и изпитани рецептипечатна: 15.00 лв. -
Зимнина: Туршиипечатна: 4.00 лв.
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.